Friday, December 25, 2015

Joulun ihme!


Mukavaa joulupäivää! Toivottavasti teillä on kaikilla masut täynnä ja suut virneessä ihanien joululahjojen jäljiltä. Olin pakotettu tulemaan huutelemaan tänne blogin puolelle eräästä äärimmäisen tärkeästä asiasta. Haluatteko tietää salaisuuden upean kuulaaseen ihoon? Se on Makeup Revolutionin Radiance-paletti! Paletilta löytyy kolme kaunista heleyttävää puuteria, joita sipaisemalla saa mattameikkipohjaan aivan erilailla luonnollisuutta ja elävyyttä. Itse kuulun nimittäin siihen kastiin, joka haluaa meikkipohjan olevan tukevasti kiinni kasvoissa mattapintaisena. Tästä taloudesta ei löydy heleitä ja kevyitä Eloveena-meikkivoiteita. Jossain vaiheessa viime kesänä tiirailin itseäni auringonvalossa ja täysin mattainen meikkipohja näytti mielestäni hieman tunkkaiselta.
Ensin ajattelin korostuspuuterin tuovan avun asiaan, mutta oikeastaan se vain ikävästi korosti ongelmaa. Sitten törmäsin Radiance-palettiin ja uskaltauduin tilaamaan tämän Hourglass Ambient Lighting –paletin dupen itselleni, vaikka paletin pohjassa lukee että kyseessä on olevinaan korostustuote (highlighter). Radiance-paletin kolmessa sävyssä on vain hienoista hehkua ja heleyttä kasvoille tuovaa kimalletta ja sitä voi sutia koko kasvoille täysin huoletta. Jos en jaksa tehdä kunnon varjostuksia, levitän vain paletin rusehtavinta sävyä aurinkopuuterin tapaan kasvoille ja muilla kahdella sävyllä käyn kevyesti läpi koko kasvot. Vaaleinta sävyä voi käyttää sellaisenaan kevyenä korostusvärinä poskipäillä tai sillä voi häivyttää oikean korostusvärin rajoja.
Olen muodostanut tähän palettiin kevyen riippuvuussuhteen enkä oikeastaan osaa enää tehdä edes pikaisinta mahdollista meikkiä ilman hehkupuutereitani. Olin tässä eräänä päivänä migreenihuuruissa kaivelemassa kylppärin kaapista luoja tietää mitä, kun rajoittunut havainnointikykyni aisti tavaroiden tippuvan ylähyllyltä maahan. Mikään ei kuulunut rikkoutuvan jaloissani, joten kumarruin rauhassa nostamaan muovista pulloa maasta. Muovipullon vieressä makasi kuitenkin alemmalla hyllyllä majaillut MUR:n Radiance-paletti ja vähitellen hitaat rattaat päässäni loksahtivat asentoon, jossa ymmärsin tämän tarkoittavan myös Radiancen tippuneen hyllyltä muovipullon kopauttamana.


Septidiniä kaadetaan pieni määrä kerrallan suoraan pannulle
ja puuteria aletaan möyhentämään nesteen sekaan.


Tärisevin sormin avasin paletin, jonka raoista tipahteli jo epäilyttävää hohdetta. Kaksi kolmesta hehkupuuterista oli palasina, enkä sillä hetkellä osannut löytää sisäistä Pollyannaani nähdäkseni asian positiivisen puolen. Ensireaktioni meinasi olla kipata rikkoutuneet palaset suoraan vessanpönttöön, mutta huomasin myös keskimmäisen (sen ainoan ehjän) puuterin olevan hieman halki, joten suurella todennäköisyydellä myös se tippuisi pönttöön ja käteeni jäisi tyhjä paletti. Laskin siis kymmeneen, suljin paletin ja menin nukkumaan. Seuraavana päivänä huomasin jonkun ihanaisen kommentoineen instassa jakamaani kuvaa ohjeistamalla minua korjamaan paletin ”rubbing alcoholilla”. Muistin etäisesti kuulleeni joskus luomivärien korjaamisesta tällä haavojen puhdistusaineella, mutta en ollut koskaan kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota.


Puuteri imee itseensä nestettä pikku hiljaa ja sen saa sekoitettua tahnamaiseksi mössöksi.


Pikainen googletus ohjasi minut Karkkipäivä-blogin postaukseen, jossa Sanni ohjeisti kuinka rikkoutuneen poskipunan saa korjattua apteekin Septidinillä. Nappasin keittiöstä lusikan mukaani ja juoksin kylpyhuoneeseen Radiancen ja Septidinin luokse. Koska pannut olivat täynnä isoja rikkoutuneita palasia, en lähtenyt pöllyttämään puutereita enempää rikkomalla paloja pienemmiksi. Kaadoin pannuihin hieman Septidiniä ja aloin hitaasti möyhentämään puuterinpalasia ja nestettä tasaiseksi massaksi. Prosessia voi verrata tomusokerin ja veden sekoittamiseen eli rauhassa hyvää tulee. Nestettä ei kannata kaataa pannulle kerralla paljon, koska koostumuksesta pitää tulla tahnamainen muttei liian märkä, koska mömmö ei ensinnäkään mahdu pannuun mikäli nestettä on liikaa ja toiseksi alkoholin haihtuminen kestää järjettömän kauan.Puuteri tasoitetaan pannulle ja sitä voi painaa kevyesti paperilla
mikäli nestettä ei ole hurahtanut pannulle liikaa, köhöm!


Olin yllättynyt miten helposti tahna syntyi ilman puuterin pulverisointia. Palaset imivät itseensä nestettä ja muuttuivat tahnaksi melkein itsekseen. Tasoittelin puuterien pintaa minkä pystyin välttäen tuotteen valahtamista pannun ulkopuolelle ja vein avonaisen paletin keittiöön liesituulettimen alle (tehokkaampi ilmastointi, nopeampi haihtuminen). Olin lötrännyt Septidiniä puutereihin niin paljon, että seuraavana päivänä kosteutta oli vielä havaittavissa sormikopelolla. Sitä seuraavana päivänä huomasin ilokseni hohdepuuterien kuivuneen ja alkoholin haihtuneen kokonaan. Ihme oli tapahtunut ja ulkoista habitustaan lukuunottamatta puuterit toimivat kuin vanhoina hyvinä aikoina (eli muutama päivä aikaisemmin). Ette usko miten iloinen olin, etten ollut nakannut palasia suoraan roskiin, koska tämän prosessin tuloksena opin uuden taidon, sain kokea onnistumisen tunteen ja säästin uuden paletin ostoon varatut rahat johonkin muuhun pieneen kivaan. Kiitos Sanni, kiitos Septidin!


Parin päivän päästä hohdepuuterit olivat taas valmiita käyttöön,
vaikkakin astetta kärsineemmän näköisinä.


Kylläpä oli palkitsevaa korjata itse jotain rikkomaansa. Seuraavaksi voisin siirtyä korjaamaan esim. vuoden paikkausta odottaneita farkkuja. Mutta ihan ensin menen kuitenkin nauttimaan hyvänolontunteesta ja palkitsemaan itseni muutamalla suklaakonvehdilla. Menkää tekin ©.6 comments:

 1. Kyllä on massut kipeänä heti aamusta ja suut virneessä hienoista lahjoista :D tänään syönti jatkuu anopin joulupöydässä ja kotonakaan ei suklaakonvehdit lopu ihan heti :)
  Heh arvaa kuka myöskin korjasi puuteria Sannin ohjeilla toissapäivänä??!! Sain kaverilta rikki menneen Anastasia Beverly Hilssin kulmavärin kokeiltavaksi. Ensin ajattelin sen antaa olla rikkonaisena mutta sitten se pölyäminen ärsytti. Muistin että mulla on Viru Vodkaa joku pikku jämä. Ei sentään oma jämä :D tuhrasin sitä vähän kulmaväriin jonka olin muussannut pieneksi muruksi. Sekoittelin ja painelin elmukelmu-sormella tasiseksi, Jouduin vielä myöhemmin painelemaan lisää kun oli halkeillut yöllä. Ilmeisesti pitkillä kynsillä ja sormen päällä ei saanut painettua tarpeeksi. Mutta painelin lisää kun se oli vähän kuivunut ja pannu oli aamupäivästä ihan käyttökunnossa. Nyt sen koostumus on ihankuin ennen rikkoutumista ja saan hyvin käytettyä loppuun :)
  Ihanaa joulupäivää <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä sain eilen pienen Pandan sulkaakonvehtirasian joululahjaksi ja se oli tuhottu alle 10 minuutissa :). Harmi, ettei mulle tule suklasta samalla tavalla pahaa oloa kuin karkeista, koska tää mässyttäminen jatkuu ihan loputtomasti! Mä kans meinasin eka, että väliäkö sillä onko nuo palaset irti, mutta voin jo kuvitella miten olisin aivastanut siihen tai kipannut koko roskan lattialle just kiireisimmällä hetkellä. Eipä tuossa kauaa nokka tuhissut ja sai taas ehjän paletin. Mitä me on tehty ennen blogeja ja internettiä??? Makoisaa joulun jatkoa sinnekin :D.

   Delete
 2. HURRAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No älä! Ihan mieletön onnistumisen tunne :D.

   Delete
 3. Oho O.O Kyllä sitä taas oppi ihan uusia juttuja! en olisi uskonut, että noinkin voisi tehdä. Tuollainen hohdepuuteri olisi kyllä melko hieno juttu. Tosin käytän aika kevyttä meikkipohjaa, joten käytän vain The Body Shopin sitä hehku domea. =)

  Muuten meille meinasi tulla paniikki ennen joulua, ettei ole tarpeeksi suklaata. Piti sitten käydä hamstraamassa pari boksia lisää. Heh. Toivottavasti olet jo saanut kynsilakkapaketin =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No arvaa olinko itse ensin ihmeissäni ja iloinen, että näitäkin saa fiksattua itse. Sannin mukaan 90% ihmisistä kyllä tietää tämän kikan, mutta kai mä oon sitten "very special" tai muuten vaan vähän hidas! Sen takia ajattelin itsekin jakaa tämän ohjeen, koska ihan varmasti maailmassa on vielä joku jolle tämä on uutinen :D.

   Hihii! Suklaahamsteri <3. Paketti tulin onneksi ennen joulua ja olen täällä ihastellut lakkaa. Toivottavasti tykkäsit myös omastasi. Meillä alkaa olla kohta suklaat syöty, joten saapi nähdä josko sitä malttaa olla ostamatta lisää. On nimittäin tullut vedettyä kaksin käsin :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)