Tuesday, December 15, 2015

Kynsikysymyksiä-haasteYleistä lakkaamisesta


Kuinka usein lakkaat kyntesi?

Tämä vaihtelee todella paljon. Välillä joka päivä, välillä monta kertaa päivässä ja joskus en moneen päivään. En juurikaan lakkaa kynsiä viikonloppuisin, vaan silloin kirjoitan seuraavan viikon postauksia, muokkaan kuvia ja vietän aikaa mieheni kanssa. Koneella on helppo hyppiä aina tilaisuuden tullen viikonloppuna ja viikolla voin rauhassa lakkailla kynsiä miehen ollessa töissä. Jostain kumman syystä suhteeni kynsilakkaan on muuttunut hieman ”meikkimäiseksi” eli haluan ottaa lakat mielellään yöksi pois. Tämä saattaa johtua myös siitä, että tuijottelen lakattuja kynsiä illalla sängyssä, enkä osaa keskittyä nukkumiseen. Nakukynsillä voi nukkua rauhassa.

Kauanko kulutat aikaa yksien kynsien parissa? 

Onpahan hankala kysymys. Itselleni lakkaaminen on sama kuin maalaisin taulua. Ei kai siinäkään hommassa kukaan katso kelloa tyyliin ”tänään maalasin taulua kaksi ja puoli tuntia”. Lakkaaminen on rentouttavaa ja rentouttavaan toimintaan ei kuulu aika eikä kelloa. Tällä hetkellä voi lakkailla kynsiäni ilman aikatauluja, joten päivästä saattaa hyvinkin kulua useita tunteja kynsien parissa. Tähän kun lasketaan vielä mukaan kuvaaminen, kuvien käsittely ja postausten kirjoittaminen, niin sanoisin että teen kynsiin liittyviä juttuja keskimäärin viitisen tuntia päivässä.

Mikä sai sinut aloittamaan lakkaamisen?

Olen luova persoona, mutta luovuuden ilmenemismuodot vaihtelevat aika ajoin. Olen hirveän huono keskittymään esim. maalaamiseen tai piirtämiseen, koska se vaatisi tietynlaista pitkäjänteisyyttä. En hirveästi piittaa kotiin kasaantuvasta roinasta, joten tällainen väliaikainen taide on itselleni optimaalista. Kynnellä on pieni pinta-ala, johon keskittymiskykyni juuri ja juuri riittää. Jäljelle jäävät vain blogikirjoitukset ja kuvat, jotka eivät vie tilaa ja voin aloittaa alusta kynsilakanpoistoaineen avustuksella. Pari vuotta sitten aloin lukea blogeja ja tajusin, että kynsiä voi lakkailla muutenkin kuin vain yhdellä hassulla värillä. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Voisin kuvitella nauttivani myös kakkujen koristelusta, koska ajatus koko komeuden katoamisesta parempiin suihin on aivan hillittömän kutkuttava.


Mikä sai sinut jatkamaan lakkaamista? 

Nuo pienet kauniin lakkapullot vievät mennessään. Välillä innostus nuupahtaa muutamaksi päiväksi, mutta sitten näen taas jonkun mahdottoman kauniin uuden lakan tai kynsikuvan instagramissa ja pääni pulppuaa ideoita. Itselleni tämä puuhailu on tällä hetkellä kokopäiväistä terapiaa. Laitan mieluummin roposeni kynsilakkoihin kuin menen terapiaan höpöttämään seinille omasta kurjuudestani. Kynsilakoillekin voi jutella ja ne ovat huomattavan paljon kauniimpia katsella kuin suurin osa terapeuteista. Mikäli kemiat eivät kohtaa, voi lakan aina myydä kirpparilla. Onko terapeuteille omia kirppareita?

Mikä on parasta kynsien lakkaamisessa?

Se, että aina syntyy jotain uutta ja erilaista. Jossain vaiheessa ajattelin, että eihän näitä värejä ja koristelutapoja ole määräänsä enempää mutta kyllä niitä aika loputtomasti on. Kun kynsille onnistuu luomaan jotain omaa silmää miellyttävää, on päivä pelastettu. Myös näiden onnistumisten (ja epäonnistumisten) jakaminen blogissa muiden kanssa on yllättävän palkitsevaa.

Mikä kynsien lakkaamisessa ärsyttää?

Lakkojen poistaminen. Omilla kynsilläni on kevyt rakenne geelillä ja kaikki lakat tarttuvat geelipintaan kuin synti. Tavallaanhan tämä on myös hyvä, koska en joudu miettimään lakan laatua kärkikulumien kannalta. Omilta luonnonkynsiltäni lakat hapertuivat monesti tuntien sisällä ja kassajonossa saatoin menettää kokonaisen lakkauksen kaivellessani lompakkoa veskasta. Glitterlakkojen ja tekstuurien poisto geelikynneltä on astetta haastavampi tehtävä, koska en voi käyttää asetonipitoisia lakanpoistoaineita enkä muhittelua. Peel offitkaan eivät toimi geelikynsillä samalla tapaa kuin luonnonkynnellä. Nyt olen tosin keksinyt, että Seche Viteä voi käyttää peel offina, joka toimii erinomaisena lakanpoistoapuna myös geelikynsillä.


Missä lakkaat kyntesi?

Keittiössä ruokapöydällä. Emme syö koskaan ruokapöydän äärellä, joten iso ja vankka pöytä on mitä mainioin lakkauspaikka. Keittiössä on myös kuvauspisteeni sekä melkein kaikki lakkani ja koristeeni. Ei tätä paikkaa enää ruokapöydäksi (tai keittiöksi) tunnista. Muuttaessamme asuntoon olin hieman nyreissäni erillisestä keittiöstä, koska meille se tarkoittaa hukkaneliöitä. Enää en ole yhtään pahoillani asiasta, koska näin sain oman ”työhuoneen”.

Välineet ja tekniikatMistä lakkailun välineestä et luopuisi?

Pikakuivattajasta. Muistan kuinka ihmettelin joskus vuosia sitten miten kukaan jaksaa lakata kynsiään, kun sen jälkeen ei voi tehdä muuta kuin kulkea sormet harallaan ympäri asuntoa ja osoitella muita ihmisiä. Samoin lakkauksen pinta jäi omasta mielestäni aina kovin epätasaisen näköiseksi eivätkä kynteni näyttäneet lainkaan mainoskuvien kuvankauniilta ja tasaisilta versioilta. Paksu ja kunnollinen pikakuivattaja (ei siis mikään markettipikakuivattaja vaan tyyliin Seche Vite, HK Girl tai Poshé) lasittaa kynnen pinnan ja tekee lakasta kuin lakasta kauniin.

Mikä on lempitekniikkasi?

Leimaaminen. Vuosi sitten homma sujui vielä melko takkuisesti mutta nyt voin nauttia kynsien koristelemisesta. En ole kovin uskollinen harjoittelija, joten kaiken pitäisi toimia heti tai oma mielenkiintoni lopahtaa. Leimaamisen kanssa jaksoin yrittää, kunnes tajusin homman meiningin ja olen siitä kiitollinen.

Mitä tekniikkaa et ole vielä kokeillut, mutta haluaisit?

Kuivamarmorointia suoraan kynnelle. Sveta Sanders saa tämän näyttämään niin kovin helpolta, mutta eihän se sitä toki ole.

Mitä tekniikkaa et osaa tai halua käyttää?

One stroke –tekniikka vaikuttaa omassa päässäni täysin ylitsepääsemättömältä. Toisaalta en myöskään erityisemmin pidä kukkakynsistä, joten tekniikan haltuunotolla ei ole minkään valtakunnan kiirettä.

Miten lakkaat kyntesi, jos on vähän aikaa?

Joku upea lineaariholo ja päälle pikakuivattaja. Tämä ei paljon koristeita kaipaile!

Mistä saat ideat lakkauksiisi? 

Katselen paljon kynsikuvia instagramista ja tallennan netistä löytämäni inspiroivat kynnet Pinterest-kansioon. En koskaan muista tai jaksa katsoa vinkkejä kansiosta, joten kynsille tulee mitä sattuu tulemaan. Aika harvoin teen kovin tarkkoja suunnitelmia kynsien suhteen, sen kun alan tekemään. Inspiraatiot tulevat siis ympäri maailmaa muiden kynsiltä ja myös niinkin arkisista asioista kuin esim. petivaatteen kaunis kuosi tai telkkarissa vilahtanut mielenkiintoinen vaate.


Mikä on uusin villityksesi?

Milvin kokokynnen siirtokuvat sekä leimojen vesivärittely. Olen myös yrittänyt innostua käsinmaalauksesta.


Mainitse kolme must have -tuotetta tai  huippulöytöä kynsitarvikelistallasi?

Pikakuivattaja (Seche Vite, HK Girl tai Poshé), mattalakka (Cesars Secrets), MoYou Londonin suorakulmalöllöleimasin.

Kynsilakat


Millä lakoilla lakkaat mieluiten?

Sellaisilla, joissa on hyvä suti. En suosi millään muotoa cremeä, crellyä, holoa tai jellyä, mutta suti on tärkeä. OPIn suti on nykyään sysipaska, koska sen laatuun ei voi luottaa. Jostain syystä merkin sudeissa on alkanut esiintyä valmistusvirheitä enkä halua ottaa OPIn hinnoilla riskiä huonosta sudista. Esim. oma keräilykappaleeni Don’t Speak kultahippulakasta saapui viallisella sudilla ihan viralliselta maahantuojalta. China Glazen ja Color Clubin sudit ovat täydellisiä omille kapeille kynsilleni. Pidän myös Gina Tricotin sudista ja Essencen leveästä sudista, joka yllättävää kyllä toimii myös omilla kynsilläni moitteettomasti. Indielakoista Picture Polishin suti ansaitsee erikoiskiitoksen.

Millä lakoilla et niin välittäisi lakata?

Inhoan huonosti kuivuvia lakkoja sekä glitterlakkoja, jotka eivät levity kynnelle tasaisesti. Picture Polish ja Powder Perfect ovat hyviä esimerkkejä siitä, että toimivan glitterlakan suunnitteleminen on mahdollista. Inhoan esim. Delush Polishin pylpyröitä, jotka tuntuvat olevan kiinni pullon sisäpinnassa jonkin pimeän voiman vetäminä. En saa niitä ulos pullosta edes pumpulipuikolla kaivelemalla. Huonosti kuivuvan lakan pelastaa usein pikakuivattaja muttei suinkaan aina ja silloin tätä pikkurottaa kiukuttaa ihan tosissaan!

Kuinka monta kynsilakkaa omistat?

Ei puhuta siitä, jookos?
Mitä merkkejä omistat?

Aden, Avon, Barry M, Beautybay, Beauty uk, Bliss Polish, Cliché, Colour Alike, CrowsToes, Cuccio, D’Donna, Depend, Dior, Dermosil, El Corazon, Essence, Eveline, Femme Fatale, Flormar, Foxy Paws, Gina Tricot, Glam of Sweden, Glisten&Glow, Gosh, H&M, Hare Polish, ILNP, Indecisinve Lacquer, KBShimmer, Kicks, Kiko, Konad, Loreal, Manhattan, Maybelline, Models Own, Moo Moo’s Signatures, Moyra, Nails Inc, Nivea, Peggy Sage, Penelope Luz, Perfect Sand, Pia, Polish me Silly, Powder Perfect, Pretty & Polished, Pretty Serious, Rimmel, Saffron, Seppälä, Sinful Colors, Sonnetarium, Starrily, Viva la Diva, Wet n Wild, W7, YesLove, Yves Rocher, OPI, Color Club, Essie, A England, Cadillaquer, China Glaze, Dance Legend, Delush Polish, Dollish Polish, F.U.N Lacquer, Glitter Gal, Golden Rose, IsaDora, Lumene, Mavala, Misa, Orly, Picture Polish, Ruby Wing, Sally Hansen, Shimmer Polish ja Zoya. 

Mikä on lempilakkamerkkisi ja miksi? 

Color Club. Rakastuin tähän heti innostukseni alussa enkä ole törmännyt yhteenkään huonoon lakkaan tai vialliseen pulloon. Tykkäsin vanhasta mustakorkkisesta pullosta enemmän ja nyt CC-laatikko näyttää tyhmältä, kun siellä on kahdenlaisia pulloja.

Kuinka usein ostat uusia lakkoja?

Joka viikko, vähintään joka kuukausi. En uskalla pitää lukua!

Mitä alus- ja päällyslakkaa käytät?

Geelikynsien kanssa aluslakalla ei ole niin väliä. Jos olen varma, ettei kynsille tule glitteriä tai tekstuuria, lakkaan alle Gina Tricotin aluslakkaa, joka levittyy hyvin. Jos aion käyttää edes mahdollisesti glitteriä, tulee alle Seche Vite. Inhoan kynsihuoltoja, joten yritän pitkittää sen tekemistä aina mahdollisimman kauan. Aluslakalla saa huijattua ainakin itseään vähintään viikon verran. Päällyslakkana käytän Essien Gel Setteriä, HK Girliä tai Poshéa. HK Girlin täyttöpulloni loppui juuri, joten saas nähdä jos sitä siirtyisi Secheen alle ja päälle. Kutistava vaikutus kun ei onneksi geelikynsillä tule esiin. Leimojen (etenkin mustan) päälle levitän aina kerroksen Konadin omaa päällyslakkaa, joka ei levitä leimoja. Käytän myös Essencen Gel Look Plumping päällyslakkaa, jos kynsikoristeet ovat kovasti korkeaa tai karkeaa laatua, koska se tasoittaa pinnan helposti, ei kupli, eikä sulata strasseja.

Kynsien hyvinvointi


Miten hoidat kynsiäsi?

Kynsilläni on geeli, joten pyrin maksimoimaan luonnonkynnen hoidon levittämällä öljyä kynnen alle monta kertaa päivässä. Omat kynteni käpristyvät reunoista kuivuessaan, enkä halua, että kynsi irtoaa geelistä tämän takia. Geelin alla on tällä hetkellä koko pituudelta oma kynsi ja tipit ovat kasvaneet pois. Yritän pitää mahdollisimman hyvää huolta kynnen nurjasta puolesta ja imeyttää öljyä luonnonkynteen, koska muuta kautta en öljyä kynteen saa. Tietysti öljyän ja rasvaan myös kynsinauhat ja sitä kautta uusi kynnen kasvu saa ravinteita itseensä. Rasvaan myös käsiäni monta kertaa päivässä ja yöksi laitan käsiin puuvillahanskat, joiden alle sullon käsiin maksimimäärän kaikkea mahdollista kosteuttavaa. Muutoin kynsihoito koostuu lähinnä kerran kuussa suoritettavasta kynsihuollosta, jolloin käytän yhden päivän kynsinauhojen työntelemiseen ja rapsuttelemiseen sekä geelien uusimiseen kasvurajalle.

Missä kunnossa kyntesi ovat?

Olen yrittänyt ohentaa geeliä mahdollisimman paljon saadakseni kynsistä niin luonnollisen näköiset kuin suinkin voin. Omat kynteni ovat paperinohuet ja joskus geelinkin kanssa pitkät kynnet tuntuvat kääntyvän ympäri. Olen ollut kovasti iloinen, etteivät kynteni ole katkeilleen tänä vuonna ja olen saanut pitää pitkiä kynsiä. Ihan hetki sitten yksi kynsi tosin halkesi vapaan kasvun alapuolelta ja jouduin tekemään aikamoisia kikkavitosia, että sain geelin näyttämään hyvältä kynnellä. Toivotaan, että paikka pitää, koska en millään haluaisin laittaa kynteen muovitippiä. Kynsinauhani ovat nyt hyvässä kunnossa, koska en pääse repimään niitä pitkillä kynsillä. Olen krooninen kynsinauhojen repijä ja sormeni olivat ennen aina tulehtuneet ja vuosivat verta repimisen vuoksi. Huomaan silti, etten voi unohtaa kynsinauhavoiteita ja käsirasvaa päiväksikään, koska kynsinauhoihin alkaa heti ilmestyä ilkeitä tikkuja.

Syötkö jotain kynsien kuntoon vaikuttavaa ravintolisää?

En syö. Luonnonkynsiaikaan testasin kaikki mahdolliset biotiinit yms mutta en kokenut saavani niistä niin suurta hyötyä, että jaksaisin stressata jatkuvasti erilaisten tablettien nielemisen muistamisen kanssa.

Muut ihmiset


Miten läheisesi suhtautuvat kynsiharrastukseesi?

Kannustavasti. Läheisiini lukeutuvat tällä hetkellä lähinnä mieheni sekä karvapalloni. Mieheni jaksaa aina kotiin tullessaan tiedustella millaiset kynnet olen tänään saanut aikaan. Kaneilta kysyn usein mielipidettä kynsistä ja kyseisistä koristuksista pitäessään ne merkkaavat kynnet leuanalusellaan. Rottapojat pitävät kynsiäni lähinnä puruleluina ja saan olla tarkkana, ettei kynsi lähde rotan mukana pesään. Storm (hampaaton pupu) osaa arvostaa erityisesti pitkiä ja huoliteltuja kynsiä, kun syötän sille banaania käyttämällä kynttä lusikkana ©.

Mikä on omituisin tai hauskin kommentti, jonka kynsistäsi olet saanut? 

Itseäni kummastuttaa aina kovasti miesten mieltymys etenkin pitkiin ja punaisiin kynsiin. En osaa nähdä kynsissä mitään seksuaalista, joten kommentit seksikkäistä kynsistä ärsyttävät ja oikeastaan etovat. Vähän sama kuin joku kommentoisi nenänkarvoja seksikkäiksi. Jokainen toimii tietysti parhaaksi katsomallaan tavalla, eivätkä kenenkään seksuaaliset mieltymykset kuulu minulle millään tavalla. Itse pidän esim. korkokenkiä seksikkäinä ja pidän kauneimpia kenkiäni hyllyillä koristeena. Mutta en silti menisi kommentoimaan Minna Parikan pupukenkiä seksikkäiksi hänen instagram-tililleen.

Oletko saanut jonkun innostumaan kynsien lakkaamisesta?

Ei mitään hajua. Jaan kokemuksiani kynsistä lähinnä täällä blogissa, jota luultavasti päätyvät lukemaan henkilöt, jotka ovat jo innostuneita kynsien lakkaamisesta.

Lakkaatko koskaan muiden kynsiä?

En herra isä ikinä enkä milloinkaan. Eihän siitä mitään tulisi. Sama kuin pyytäisi mua meikkaamaan toisen ihmisen naama. Siinähän olisi käsikin ihan väärässä asennossa ja eihän se niin onnistu. Kamalan ahdistava ajatuskin, huh!

Kynsien kuvaaminen ja muutama kuva


Millä kuvaat kyntesi?

Canon EOS 600D järkkärillä ja muutamalla eri putkella loittorenkaineen. Instaan näpsyttelen kuvia myös kännykällä (Samsung S4 Zoom), joka itselläni toimii lähinnä kamerana.


Missä kuvaat kyntesi ja miksi?

Läväytän ruokapöydän reunalle auki taitettavan valolaatikon (ebaystä) ja kiinnitän kameran jalustaan. Valaistuksen hoitavat kaksi päivänvalolamppua Ikean työvalaisimissa, joita saan käänneltyä sopivaan asentoon. En osaa käyttää kamerasta muuta kuin automaattiasetuksia, enkä luultavasti jaksaisi vääntää niiden kanssa vaikka osaisinkin. Siksi yritän luoda automaattiasetuksille mahdollisimman optimaaliset olosuhteet, kuten tumman tausta sekä hyvän ja hajautetun valaistuksen. Joskus otan swatch-kuvia instaan ihan pelkistä lakoista kännykän kameralla päivänvalolampun alla ilman valolaatikkoa.

Milloin kuvaat kyntesi?

Heti lakkaamisen jälkeen. Olen armoton kynsien tökkijä ja tiedän lakkauksen menevän piloille ellen ota kuvaa heti. Haluan lisäksi lakan pinnan olevan koskematon, joten senkin vuoksi pikainen kuvaus on paikallaan.

Laita alle kuva kynsistäsi ilman lakkaa.

Laita alle kuva kynsistäsi juuri tällä hetkellä.

Laita alle kuva kynsistäsi, joista tykkäät paljon. Miksi tykkäät?

SoA-kynnet ovat jääneet mieleen erityisen onnistuneina. Tilasin oikein varta vasten näitä ajatellen Jenkeistä muutaman Bliss Polishin SoA-kokoeman lakan.
Laita alle kuva kynsistäsi, joista et tykkää yhtään. Miksi et tykkää?

Näissä oli hyvä ajatus takana, mutta toteutus ja sävymaailma meni vähän penkin alle. 

Kiitos Belegwenille haasteideasta, saa apinoida ja pupunoida!17 comments:

 1. Kiitos, oli tosi kiva lukea! Teille olisi hauska tulla hoitamaan pupuja ja lakkailemaan kynsiä sinun ihanilla lakoillasi, joita taitaa olla loputtomasti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii :). Mä olen tällainen kani- ja lakkahamsteri <3.

   Delete
 2. Mun blogin nimi on Kynsitaideterapiaa just täksi. Ku onhan tää terapeuttista touhua! <3 Ja määki kuvaan kynnet heti, koska onnistun ne pian söhräämään tai jotain ja sitte pistää ketuttaan, ku ei ottanu kuvia heti! Kyllä tää homma on vaan paljon antavaa. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nimenomaan! En osaa edes kuvitella millaista olisi lakata kynsiä kiireessä töiden jälkeen ennen nukkumaanmenoa. Näitä juttuja pitää saada tehdä rauhassa ja naatiskellen <3.

   Delete
 3. Mä vertaan kynsien lakkailuharrastusta aina niihin aikuisten zen-värityskirjoihin, kun ihmiset kyselevät että kuinka jaksan niin usein lakata kynsiä. Se on mulle sellainen aivojen nollaustilanne, kun saa luvan kanssa hetken vaan miettiä höpöjuttuja ja hihkua miten ihanan nätti joku lakka voi olla. Samasta syystä tykkään katsella iltaisin instasta kynsikuvia (ja kissankuvia toki myös), ihana hömppä ehkäisee stressiajatuksia töistä ja veroista ja aikatauluista...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä ostin kans itselleni yhden värityskirjan mutten mä siihen ole päässyt käsiksi, koska kynnet tulee aina ensin :D. Mulla on muuten ihan sama harrastua iltaisin. Kynsiä ja kaneja instasta <3. Ja jos ei muuten nollaa yläkerta niin kanivaavi syliin ja rapsuttelemaan :).

   Delete
 4. Oi kun oli mielenkiintoista tekstiä, tämä tuli luettua silmät suurina tapittaen! Ihana haasteidea muutenkin, pitääkin pupunoida jossain kohtaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pupunoi ihmeessä :). Näitä on aina niin huippua lukea muiden kirjoittamina!

   Delete
 5. No nyt mua jäi kaivertamaan kuinka monta (sataa...) kynsilakkaa sulla on? :'D Myönnä pois, me kaikki tuetaan ja ymmärretään sua! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Okei, myönnetään että kyseessä on isompi kuin kolmenumeroinen luku!!! Älä kerro kenellekään! :D

   Delete
  2. Jestas, ihanaa!!! ♥___♥ Pidän suuni supussa ;)

   Delete
 6. Olipas kivaa lukea tämä teksti :). Sitä on kai vaan niin utelias ihminen että lempparibloggareista haluaa tietää muutakin kuin millä lakoilla he ovat milloinkin lakanneet kyntensä. Muakin jäi kyllä vähän askarruttamaan että montakohan kynsilakkaa sulla mahtais olla :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. No nimenomaan! Mäkin haluan aina lukea lisää detaljeja lempparityyppien blogeista :). Kerrohan Mortille taas terkkusia <3. Kynsilakkojen lukumäärään vihje yllä olevassa kommentissa...

   Delete
 7. Mä oon menossa työterveystarkastukseen ensi viikolla ja esitäyttöpapereissa kysyttiin mitä tykkään tehdä mistä tulee hyvä mieli. Arvaa mitä laitoin?!? :D :D

  Oli kiva lukea postausta, mutta muakin kiinnostaisi se kokonaismäärä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin mäkin laittaisin :). Kumma juttu, että tähän piti hurahtaa vasta näin kypsemmällä iällä. Kai se on se vertaistuki mitä kynsihöperöiltä blogikavereilta saa, mikä saa lopulta jatkamaan tätä touhua. Nelinumeroisessa luvussa mennään! Enempää detaljeja ei tipu :D.

   Delete
 8. Tää oli kiva! Sä oot kiva! Öitä! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii! Hyvää yötä ja huomenta vaan :D.

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)