Tuesday, December 1, 2015

Saippuakauppias


Sain raahattua itseni jouluostoksille kiitospäivän viikonloppuna. Outoa, että Suomessakin on nykyisin tietoinen kiitospäivän ajankohdasta, joskin lähinnä Black Fridayn ja Cyber Mondayn vuoksi. Verkkokauppatoiminta on tänä päivänä jo niin globaalia, etteivät tällaiset alennusmyynnit millään pysy enää Jenkkilän rajojen sisällä. Olin silti hieman hämmentynyt ostoskeskuksessa kierrellessäni, sillä jokainen kauppa tuntui ottaneen osaa BF-alennuskamppiksiin. Jotenkin vielä ymmärrän tämän verkkokaupoissa mutta kivijalkamyymälöissä homma tuntui väkinäiseltä, eikä vähiten sen vuoksi, että oli lauantai (eikä perjantai).


Silmät: MUR Acid Brights + Sleek Ultra Matts V2 + Sleek Snapshot
Huulet: Essence Soft Berry (rajaus) + Rimmel Provocalips Skinny Dipping


Jostain syystä sain ostoskeskuksessa itselleni tartutettua korvamadon nimeltä ”hei tonttu-ukot hyppikää”. Sykoosianalyyttisesti voisi tietysti lähteä hakemaan yhtymäkohtia laulun kertsin ”vain hetken kestää elämä ja sekin synkkä ja ikävä” sekä mustan perjantain välisistä assosiaatioista. Korvamatolääkkeeksi kävin ostelemassa muutamat joululahjat ja päädyin Kicksiin noutamaan uutta pulloa meikkisivellinten desifiointisuihketta. Kassalla neiti näpsäkkä kysyi asiantuntevasti josko tarvitsisin myös sivellinshampoota. Olin niin päällä puuhunlyöty tästä yllättävästä asiakaspalvelusta (johon olen muuten törmännyt vain ja ainoastaan Jumbon Kicksissä), etten saanut hetkeen muodostettua ymmärrettäviä lauseita.


 


Jostain kumman syystä tämä hymyilevä ja ylenpalttisen ystävällinen kassaneiti laukaisi aivoissani taistele tai pakene –reaktion, johon päädyin reagoimaan hyökkäyksellä, koska sehän on se paras puollustus, eikö? Latasin hymyhuulelle ystävällisen lauseen, jossa kerroin etten tällä kertaa tarvitse shampoota, koska pesen siveltimeni Marseille-saippualla. Neiti näpsäkän silmissä vilahti arvostuksen ja ammattiylpeyden häivähdys ja hän nyökkäsi hyväksyvästi. Huh, pelastuin! Arvatkaas mitä teki Malle tämän jälkeen? Käveli cittariin ja osti itselleen tunnontuskissa Marseille-saippuaa. Kun ei mulla sitä oikeasti ollut, vaikka ”tietysti” kaikkitietävänä tiedän, että siveltimet saa pestyä hellävaraisimmin ja tehokkaimmin juuri Marseille-saippualla. Kai mä nyt blogeja luen siinä missä muutkin, dah!
Mutta nyt on kunnon saippua ja sain sille liukkaalle pirulaiselle vielä saippualaatikonkin Tokmannilta. Tämä typerä saippuanpala ei tietenkään mahdu tavalliseen saippuakoteloon ja pakko se on jonnekin laittaa odottamaan seuraavaa käyttöä. Oli ihan pakko testata heti myös saiputan tehoa meikkivoidesiveltimille ja voin kertoa, ettei millään muulla saa vedenkestävää voidetta irti buffer-siveltimestä yhtä tehokkaasti ja täydellisesti kuin Marseillella. 

Ostakaa tekin ja pätekää! Mukavaa joulukuun alkua kaikille. Tänään aukesivat ekat luukut kosmekalentereista, jänskää.5 comments:

 1. Ihana saippuatarina, piti ihan ääneen hihitellä. Mullakin on marseillea, joskin pesen siveltimiäni hävyttömän harvoin. saatan useammin näyttää sitä saippuaa ratsastussaappaille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jänskää, että saippuastakin saa tarinan aikaiseksi kun oikein pinnistää :). Toivottavasti mä nyt kanssa muistan käyttää tota!

   Delete
 2. Täälläkin hihitytti! :D yleensä parhaat kuitithan tulee vasta sitten päähän kun tilanne on jo aikaa sitten mennyt ohi! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin kyllä tulee! Täällä blogissa onneksi voi sitten kertoa mitä olisi pitänyt kullakin hetkellä sanoa niin ei mne hyvät tarinat hukkaan :).

   Delete
  2. Totta! :D Kätevää kyllä, "elämäni, versio kaksi"!

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)