Wednesday, April 29, 2015

Charming men and their old ladies – Mukavat miehet äiteineen

Tuli sitten katsottua SoA eli Sons of Anarchy -sarjaa putkeen kaikki Netflixistä löytyvät kuusi kautta. Olin kuullut hehkutusta sarjasta mutten uskonut koskaan alkavani itse seuraamaan ko. sarjaa, koska se käsitteli mukamas asioita, jotka olivat liian kaukana omasta maailmastani. Jaa, että Galactican avaruusaluksetko sitten ovat jotenkin lähempänä omaa elämääni, my gods? No, olen käyttänyt samaa tekosyytä myös Breaking Badin ja Weedsin kohdalla, mutta onneksi lopulta kuitenkin päätynyt tollottamaan niitäkin kuola valuen. Saa nähdä miten käy GoT:n kanssa. Tällä hetkellä väitän, etten tule koskaan katsomaan sarjaa, koska se vaikuttaa keskiaikaiselta ja LOTRmaiselta. 
SoA oli kerrassaan upea kokemus huumeineen, aseineen, väkivaltoineen, äitipoikaongelmineen ja moottoripyörineen. Oikeastaan sarjasta jäi lopulta mieleen kaksi asiaa: kukaan meistä ei elä tyhjiössä, joten on harhaa kuvitella, että muuttamalla omaa toimintatapaansa myös ympäristön toimintatapa muuttuu. Toinen, ja erittäin paljon ärsyttävämpi muisto on Netflixin suomennos sarjan aikana. Annanpa esimerkin... SoA:n miesten mentyä käymään Belfastissa, kehotti eräs irkku kavereitaan valmistautumaan "mukavien miesten" saapumiseen. Joo, miehet ovat siis kotoisin Charming nimisestä kaupungintapaisesta ja ovat joskus varmasti myös mukavia mutta väittäisin, että tässä oli taas suomentajalla käynyt pikku aivopieru. Näitä riittäisi loputtomiin ja saimme mieheni kanssa varoa eväsleipien joutumista väärään kurkkuun, kun repeilimme suomentajan virheille.
Toinen mieleen jäänyt käännöskukkanen oli kohtauksessa, jossa Tara (Jaxin tyttöystävä) ajoi autolla häntä seuraavien tyyppien ohi ja seuraaja soitti kaverilleen "Jaxin äidin" ajaneen juuri hänen ohitseen. Tämä virhe sattui useasti sarjan aikana, koska kaikkien pärräjengiläisten tyttöystäviä kutsuttiin termillä old lady, joka valitettavan usein kääntyi äidiksi. Old man on ilman muuta isä ja tämän seurauksena old lady saattaa vahingossa kääntyä äidiksi. Parasta oli, että silloin tällöin naishenkilöiden puhuessa itse itsestään ja viitatessaan itseensä jonkun old ladynä, suomentaja katsoi asiakseen kääntää termin vanhaksi naiseksi. Esim. noin 30 vuoden hujakoilla oleva Tara väitti useita kertoja olevansa vain Jaxin vanha nainen.  
Olen niin rakastunut sarjaan, että voin hyvin sanoa sen menevän kaikkien aikojen top viitoseen. Halusin ehdottomasti tehdä SoA-kynnet heti, kun Netflixin tarjonta loppuu ja tätä varten piti tietysti hieman varustautua uusilla lakoilla ja leimauslaatoilla. Löysin Cadillacquerilta ja Bliss Polishilta SoA-kokoelmat ja MoYou Londonilta aiheeseen sopivia laattoja. Tällä kertaa kynsille pääsivät Bliss Polishin Jax, Tig sekä Chibs. Chibs on tyylikäs sinertävänharmaa crelly sinisillä, kuparisilla ja hopeisilla glittereillä (etusormessa). Jax ja Tig ovat molemmat mattalakkoja, Jax on harmaa holomatta (pikkurillissä) ja Tig musta mattalakka erittäin harvoilla ja pienillä holohituloilla (nimettömässä ja peukussa). Hyvin miehekkäitä ja upeita!
Yritin saada inspiraatiota kynsiä varten näistä kolmesta lakasta ja itse sarjasta. Mitä elementtejä sarjasta tulee mieleen: asfaltti, kulunut nahka, erämaa, moottoripyörät, kromi, bandanat, reaper-pääkallot, aseet ja tatuoinnit. Olin aika epäileväinen lakkauksen onnistumisesta, koska en saanut visualisoitua olematonta suunnitelmaa lainkaan. Pöydälle kasaantui kolme laattaa ja noin 20 pulloa lakkoja (joita en edes ala tässä luettelemaan). Keskisormeen onnistuin töpöttämään meikkisienellä varmaan yli kymmentä eri sävyä. Jotenkin kummassa sain aikaiseksi vanhan nahan fiiliksen etenkin peukkuun ja nimettömään. Tässä vaiheessa olin edelleen aivan ullakolla lopputuloksesta, enkä juurikaan innostunut kynsistä, kunnes vahingossa onnistuin leimauksissa. Etusormeen onnistuin leimaamaan anarkia-symbolin Cuccion mattalakalla Cobalt Cool (mieletön leimauslakka btw). Keskisormeen sain aikaiseksi moottoripyörän renkaan ja renkaanjäljet niin, että näyttää siltä kuin herra NamNam itse olisi pysähtynyt ihailemaan auringonlaskua (pidellen luultavasti yhdellä kädellä pyörää ja toisella vertavuotavaa luodinreikää olkapäässään). Nimettömään leimasin pääkallon ja käsiaseen ihan vain uskottavuuden takia (meinasin pyörtyä Mundo De Unasin leimauslakan hajusta mutta hyvin se leimasi). Pikkurillistä löytyy piikkilankaa sekä renkaanjälkiä ja peukusta herra pääkallo bandanahuivineen.
Nyt ei ole oikea aika nöyrään kainouteen, joten pakko sanoa, että luulen jopa Gemman antavan hyväksyntänsä näille prätkäkynsille. Voin rehellisesti ja käsi sydämellä sanoa tehneeni (vahingossa) elämäni onnistuneimmat kynnet. En muuttaisi näissä mitään. Omakehu haisee mutta antaa haista. Jos saa täysiosuman kerran parissa vuodessa niin omakehu saa haista vaikka kynsilakalle, asetonille, Mundo de Unasin leimauslakalle ja Kaleidoscopen kynsinauhasuojalle! 

Kuka teidän mielestänne on sarjan kiinnostavin hahmo? Olen kuullut vain NamNam-hehkutusta mutten oikein ymmärrä Jaxin ihanuudesta mitään. Yritin ihan tosissani miettiä kuuden kauden ajan omaa suosikkiani ja joudun myöntämään että se on Tig, tuo suloinen ja lojaali sekopoltsi, jolla on sydän paikallaan silloin kun sille tulee tarvetta. Jos pitäisi valita Tigin ja hänen pelastamansa pitbullin väliltä, en ole yhtään varma kumpi päätyisi sohvannurkkaan!


Monday, April 27, 2015

Sanna Tara Nail Art – Saffron 34 + 47 Pretty in Pink


Pinkkejä kaunokaisia luvassa tänään Saffronin kynsilakkamerkiltä. Molemmat lakat olivat niin herkullisia, että oikein huusivat koristuksia ylleen.

Ensimmäinen lakka on neiti 34, joka lähentelee neonsävyä pinkkeydessään. Lakka on Saffronille epätyypillisesti creme ja levittyy kuin unelma. Tämä peittää melkein jo yhdellä kerroksella mutta kahdella saa varmasti kauniin ja tasaisen lopputuloksen. Pinta jää upean kiiltäväksi eikä vaatisi päällyslakkaa ellei tällä leidillä olisi kiire päästä kuvaamaan. Mikään ei raasta hermoja niin paljon kuin vimosenpäälle lakatut swatchkynnet, jotka tökätään valolaatikon reunaan tai kameran kulmaan juuri ennen h-hetkeä.

Näillä kynsillä oli vappumeininki jo aivan itsekseenkin mutta lisäsin vähän volaa helminauhoilla, kultaisilla niiteillä, sinisillä koristekuvioilla ja mikrohelmillä. Vappuna ei mikään voi olla liikaa! Enpäs ollut ennen käyttänyt tällaista helminauhaakaan koristelussa, joten tuli sekin neitsyys korkattua. Siniset koristekuviot ovat pinnaltaan kuin öljyä ja jokainen pallero toistaa omia yksilöllisiä sinivihreitä sävyjään. Tällaiset kynsikoristeet ovat ehdottomasti suosikkejani.

Toinen pinkki lakka on shimmerisenä hohtava crelly 47. Shimmer on kylmän sinililaan taittavaa ja saa lakan vaikuttamaan melkein duochromelta. Toistan itseäni, mutta jälleen kerran crellyn läpikuultavuus syö frostmaisuudesta siveltimenjäljet melkoslailla tehokkaasti. Kolmella ohuella kerroksella saa parhaan tuloksen, joka kuivuukin joskus tämän vuosisadan puolella.

Koristukset tähän lakkaan ovat astetta tai muutamaa hillitymmät kuin edellisessä ilotulituksessa. Asettelin erivärisiä 3mm kokoisia supershine strasseja kynsille epämääräisen hallittuun kaaokseen. Nämä muoviset strassit ovat ihanan laadukkaita, koska ne eivät menetä kiiltoaan päällyslakan vaikutuksesta. Hyrrässä on 12 eri väriä, joten tästä saa herkullisia kombinaatioita eriväristen lakkojen kanssa.


Jostain syystä olen erityisen mieltynyt ensimmäiseen lakkaan ja koristuksiin. Ehkä se on tämä lisääntyvä valoisuus ja ovelle kolkutteleva kesä, jotka saavat värinappulat kaakkoon. 4kk:n ikäinen Kali-tyllerökin on löytänyt jo hyrräävät hormoninsa ja pökkii poikaystäväänsä minkä ehtii.


Sunday, April 26, 2015

Dance Legend – You had me at Wow!

Olen yrittänyt parhaani mukaan järkeistää kynsilakkaosteluani viime aikoina. Nyt olen kuitenkin onnistunut kehittämään keskisuuren pakkomielteen Dalen Wow Prism –lakoista enkä osaa tehdä muuta kuin käydä läpi niitä harvoja nettikauppoja, joissa niitä saattaa olla. Tässä muutama hetki sitten eksyin muistaakseni Lycy’s Stashin sivuilta ranskalaiseen nettikauppaan (atouts charme), jossa oli destocking menossa 50% alennuksilla. Katsoin huvikseni mitä lakkoja alennuksiin kuului ja hitsin pimpulat, sieltä löytyi kaksi Wow Prism lakkaa 6€:lla kipale (ja miljoona muuta Dalen ym. lakkaa).
En ymmärrä sanaakaan ranskaa, vaikka kerran työmatkalla Lillessä onnistuin kyllä kahtena päivänä ruokkimaan itseni vastaamalla aina kysymykseltä kuulostavaan lauseeseen joko ”kyllä” tai ”ei” ranskaksi. Luoja tietää mitä tarjoilija minulta kysyi mutta testasin seuraavana päivänä samassa paikassa asiaa vastaamalla aina eripäin kuin edellisenä päivänä, enkä huomannut ruoassa mitään eroa.
Kynsilakkoja myyvä nettikauppa oli siis pelkästään ranskankielinen mutta pakkohan ne lakat oli saada. Toteutin samaa strategiaa kuin Lillessä ja painelin nappuloita niin kuin tekisin englanninkielisellä sivustollakin. Päädyin lopulta PayPal-sivulle, joten homma oli bueno ja lakat saapuivat pian kotiovelle. Sain kolme ranskankielistä sähköpostiviestiä, jotka deletoin sujuvasti, cos I don’t speak freaky deaky dutch.
Näiden saavuttua olin lakkaamassa kynsiäni holoherkuilla ennen kuin kukaan ehti kissaa sanoa. Halusin molemmat kerralla kynsille, joten päätin taas ryhtyä liukastelemaan. Meikkisienitöpötyspä ei olekaan näille paras vaihtoehto, koska sieni syö kaiken holon itseensä ja lakasta tulee vaisu. Tein sitten töpöttelyn päälle ihan lakalla ja sudilla lisää liukastelua ja lakat heräsivät henkiin. Olisin voinut kuvata makroja näistä vaikka koko illan. Universumi kynsillä, ei kai tässä muuta voi sanoa.
Pakkohan se oli vielä saada liukujen päälle leimat koristeeksi. Yritin saada leimoja nousemaan uudelta BPS:n BP-L 003 –laatalta mutta en saanut pihaustakaan irti. Kokeilin eri lakoilla ja leimasimilla mutta ei mitään. Belegwen on saanut tämän laatan toimimaan kuin unelma mutta Sissillä oli kaiketi jotain vaikeuksia. Heitän kohta vesilintua kaikilla muilla paitsi MoYoun laatoilla. Viime aikoina olen tosin saanut muutaman vääntyneen laatan MoYoulta mutta olen saanut korvaavat laatat nopeasti kotiin. Nytkin siirryin suosiolla MoYou Londonin laattojen puoleen ja valitsin Bridal 07:lta mahdollisimman vähän peittävät pitsikuviot (kyllä on muuten hempeätä eikä edes haittaa yhtään). Sama lakka ja sama leimasin käytössä kuin BPS:n laatassa mutta tältä laatalta kuvat nousivat kuin kuolleet haudoistaan Halloweenina. Go figure?!

Tämä kuulostaa nyt joltain ”oma kehu haisee” –jutulta, mutta nähtyäni kuvat isolta ruudulta olin valmis maksamaan pienen omaisuuden loppujenkin Wowien kotiuttamiseksi. Hommassa tule luultavasti kestämään tovi, koska näitä on huonosti saatavilla. Tyhjensin nyt aluksi Hypnotic Polishin valikoiman. Harmi, ettei näitä ole MiNailsillä saatavilla. Kaikki-mulle-heti-nyt!!!Friday, April 24, 2015

Sanna Tara Nail Art – Saffron 42


Vuorossa Saffron-lakkojen virallinen mummolakka. Tämäkin mummo tuntui aluksi hieman nihkeältä. Frost-tyyppinen siveltimenjälki, sävy jossain vanharoosan ja marjapuuron välillä. Pullossa tämä Saffron 42 ei näyttänyt miltään mutta kynsillä kolme kerrosta tätä crellyä alkoikin kivasti kutkuttaa. Ei, en saanut allergista reaktiota vaan tavallaan tykästyin tähän. Mieheni sanoisi, että onhan se kynsilakkaa, joten totta kai se on sun mielestä kivaa. Onko se nyt niin väärin, että olen huomattavasti krantumpi suklaan kuin kynsilakan suhteen.

Näissä Saffronin crellytyyppisissä lakoissa ei ole oikeastaan kuin yksi haittapuoli, ne kuivuvat suhteellisen hitaasti. Onneksi pikakuivattajat on kuitenkin keksitty! Crellyn plussapuoli on edelleen se, ettei frostmaisuus pääse hyökkäämään niskan päälle vaan taittuu läpikuultavuuden ansiosta hienosti kevyemmäksi.

Swatchaillessani tätä lakkaa olin juuri kiikuttanut kaupasta Maybellinen uuden salmiakkiglitterin ja jostain kummasta sain päähäni, että se mukamas kävisi tähän mummolakkaan juuri siksi, ettei se käy siihen lainkaan. Töpöttelin Lady Libertyn vihreitä kuvioita lakan päälle ja totesin, että enemmän on kai enemmän ja nappasin mukaan myös Ginan uuden Fairy Dotin.

Arvatkaas mitä sitten tein. Päätin todistaa koko maailmalle miten kamalat koristelut tein viattomaan nättiin kynsilakkaan ja otin kameralla ehkä vuosisadan kamalimmat kuvat nakeistani. Toivon totisesti, että saan joku päivä otettua kuvat Lady Libertystä myös hieman kauniimmassa koristelussa, tarkennuksessa ja valossa. Ei mulla muuta…Thursday, April 23, 2015

Sanna Tara Nail Art – Saffron 30 + rhinestones

Tää olis taas hudeilla! Tietokone sanoi itsensä irti mutta sitä vartenhan on keksitty luottokortit ja kivat atk-ihmiset, jotka kaivelevat vanhuksen sisuksista tarvittavat tiedostot. Koneenvaihto ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä mutta enpä sellaista odottanutkaan. Meillä mennään aina vaikeimman kautta ja jos jotain voi tapahtua, se tapahtuu. Ensimmäisestä uudesta läppäristä oli mm. näppis rikki ja tämä piti tietenkin huomata vasta koneen asennuksen jälkeen. Onneksi mieheni stressinsietokyky on hitusen parempi kuin omani. Eihän siinä muu auttanut kuin mennä kiltisti vaihtamaan kone ja aloittaa alusta. Oli siinä ekassa rakkineessa kyllä muutakin vialla kuin näppis, koska tämä kakkosversio toimii huomattavasti nopeammin.

Sain kuin sainkin kaiken vanhalta koneelta talteen ja nyt aloitellaan tutustuminen uuden koneen kanssa. Miten sitä voikin olla niin tottunut esim. näppikseen? Jos nappuloita siirtää edes millin sadasosan tuntuu, ettei kirjoittamisesta tule enää mitään. Kyllähän tähän taas tottuu, mutta kun nyt on vaan kiva vähän narista ja nillittää. En kestä mitään ”loppu hyvin, kaikki hyvin” –skeidaa, joten säästin kaiken nillityksen siihen hetkeen kun tiesin että kaikki on todellakin hyvin.

Se siitä atk-insidentistä. Nyt takaisin tärkeämpiin asioihin eli kynsiin. Tinkerbell postasi blogissaan ihanaiset neonpinkit kynnet hieman yli viikko sitten. Bongasin kynnet Bloggerissa ja kuva vaikutti oudon tutulta. Vähänkö repesin, kun tajusin että olemme tehneet Tinkerbellin kanssa samanlaiset koristelut. Lupasin postata nämä kansioiden uumenissa seisseet kuvat pikaisesti. 
Itse käytin kynsiin Saffronin tummanvihreää crellylakkaa ja kirkkaita strasseja hyrrästä, joka on myös Sanna Tara Nail Artilta. Nuo Tinkerbellin värit miellyttävät itseäni enemmän, tämä oma väriyhdistelmäni on hitusen liian arvovaltaisen näköinen omaan makuuni. Mutta mikään ei tietenkään ole niin hauskaa kuin testata erilaisia tyylejä itselle. Eihän sitä koskaan tiedä mikä tuntuu omalta ennen kuin testaa. Tuo vihreä lakka tosin on aivan ihanan metsäinen ja parhaimmillaan ilman koristeita. Voin melkein tuntea pihkan tuoksun näiden kuvienkin välityksellä (aivovaurio, skitsofrenia, anyone ???) J.Monday, April 20, 2015

Are We Square?

Vuorossa nelitahokkaita nelitahokkailla. Kuulostaa kerrosvoileivältä tai vaihtoehtoisesti olen niin nälissäni, että alan kohta napsia glittereitä kynsilakastani. Kiinnitin huomioni Maybellinen uusiin Color Show All Access NY glittereihin heti niiden ilmestyttyä mutta ostin silloin vain vihreitä salmiakkikuvioita sisältävän lakan. Nyt huomasin, että ko. lakat olivat Cittarissa 40% alennuksessa, joten kotiutin vielä sydänglitterlakan sekä neliöitä sisältävän glitterlakan.
Halusin testata nelitahokaslakkaa nimeltään Broadway Lights ihan pelkiltään Sugar Daddyn päällä. Lakkan pohja on kirkas ja siinä on paljon erivärisiä kimaltelevia heksoja sekä mustia ja valkoisia mattaneliöitä. Olen luopunut kirkaspohjaisten isokokoisten glittereiden lakkaamisesta siveltimellä lähes kokonaan. Nykyisin töpöttelen pumpulipuikolla glittereitä sopiviin kohtiin. Näin varmistan tasaisen glitterjakauman ja estän kirkkaan lakan kasaantumisen kynnelle epämuodostuneiksi keoiksi.
Peukaloon ja keskisormeen tein vinyyleillä neliökuvioita ja lakkasin aukot Ginan mustalla sekä Cuccion ihanilla metallimattalakoilla Rose Gold Romance, Vivacious Verdigris, Cobalt Cool. Lakat muistuttavat OPI:n Suedeja, joista omistan vain ruskean sävyn. En jaksanut enää etsiä Suedeja, joten tilasin nämä Jenkeistä. Vinyylit eivät oikein tahtoneet tarttua kynnen pintaan, joten rajoista tuli ärsyttävän epätarkkoja. Hommaa ei tietenkään auttanut sekään, että oli pakko käyttää nopeasti kuivuvia mattalakkoja kolmessa eri värissä per kynsi. Onneksi lähinäkö heikkenee ensimmäisenä. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä tyytyväisempi sitä alkaa olla kynsiinsä (ennen kuin katsoo makrokuvia koneelta).

Lisäsin vielä valkoisia neliöitä Maybellinen lakasta koristamaan negative space -kynsiä ja sudin kynsille pari kerrosta pikakuivattajaa tasoittamaan glitterpintaa. Pakko muuten kehua neliöglittereiden laatua. Ne olivat niin ohuita, että taipuivat kauniisti kaarelle kynnen mallin mukaan eivätkä jääneet tököttämään reunoistaan. Heksaglitterit kimaltelivat niin ätäkästi, että vedin kynsille vielä kerroksen Cesarsin mattalakkaa. Cuccion lakat ovat järkyttävän kauniita niin kiiltävinä kuin mattoinakin. Kokonaisuutena pidin näistä kynsistä todella paljon. Tällä kertaa laatikkoajattelu toimi mielestäni oikein hyvin eikä aina siis tarvitsekaan mennä laatikon ulkopuolelle.
On my nails: 
 • Maybelline - Broadway Lights
 • Essie - Sugar Daddy 
 • Gina Tricot - Black 
 • Cuccio - Vivacious Verdigris
 • Cuccio - Cobalt Cool 
 • Cuccio - Rose Gold Romance
 • Cesars Secrets - Matte Top Coat 
 • Glisten & Glow - HK Girl Top Coat


*    *    *    *    *    *

I had to get the new square glitter polish Broadway Lights by Maybelline. It has glimmery colorful hexes and matte b/w square glitters. I like the combo a lot. I had a coat of Essie Sugar Daddy on my nails so I decided to do some negative space nail art. I used a Q-tip to dab the glitters on the nails cos I didn’t want too much clear polish on my nails. This way I could also make the call where each glitter goes (control freak much!).

On my thumb and middle finger I used some vinyls to make square patterns. Cuccio has these gorgeous metallic matte polishes which remind me of OPI Suedes. Since I can’t be bothered to look for the Suedes anymore (I have one of them) I decided to buy these instead. I used three of them plus Gina Tricot Black to color the patterns. I was a bit too ambitious, since it takes a while to color the areas with so many polishes that also happen to be fast drying mattes. Hence the lines didn’t turn out straight or even when I removed the vinyls. I also had trouble making the vinyls stick. Whiny!

I added some white square glitters on the nails and used a few coats of HK Girl. Then I made everything go matte, since the glitters were a bit too glittery. I like the result a lot. I should use more glitters with matte top coat!


Saturday, April 18, 2015

Gradient, sir, gradient! Suits you madame!

Olen puhunut liukuvärin töpöttelemisestä kynsiin jo yli vuoden. Olen ostanut meikkisienet ja kaikki mahdolliset kynsinauhojensuojatökötit valmiiksi maagista hetkeä varten. Mutta se sotku! Ajatus lakan töpöttelemisestä kynsien ulkopuolelle oli suoja-aineita eli ei tuntuu vain väärältä. Sama kun laittaisi sukkahousuja jalkaan väärä jalka edellä. Olin kuulemma jo vauvana sotkufanaatikko enkä suostunut jatkamaan piltin syömistä jos pilttiä oli valunut naamalle. Järkikin sen nyt sanoo, että ruoka kuuluu suuhun eikä nenään tai leukaan tms. Anyways, siinä meni vuoden päivät päästä sinuiksi tämän sotkuajatuksen kanssa ja nyt koin olevani valmis haasteeseen.
Niin kauan kuin olinkin tähän valmistautunut, tuli lopullinen päätös kuitenkin täysin puskista. Olin lakannut kynsille kerroksen Essien Mademoisellea enkä keksinyt miten jatkaa ajatusta. Pöydällä oli messuilta kotiutunut Essien Mint Candy Apple, joka jotenkin houkutteli tarttumaan itseensä. Päätin testata Hypnotic Polishilta ostamani Kaleidoscopen kynsinauhasuojan ja sehän toimi vallan mainiosti (kuivui nopeasti ja lähti yhtenä rimpsuna irti). Jokainen solu sisälläni huusi vastalauseita levittäessäni sudilla vaaleansinistä mönjää kynsien ulkopuolelle. Ahdistuksesta huolimatta sain homman hoidettua ja odottelin hetken kuivumista.

Töpöttelin ensin sienellä pelkkää MCA:ta kynsien kärkiin mutta sehän näytti aivan kamalalta, joten otin mukaan sinisen lakan (Essencen Blue Bubble Di Blue) ja töpöttelin menemään kahdella värillä. Keskisormeen ja nimettömään yhdistin Essien Romper Roomin ja Color Clubin Peace Out Purplen. Ensin olin vakuuttunut ettei hommasta tule lasta eikä kikkaretta, mutta kun lopulta annoin periksi enkä keskittynyt lakan pysymiseen kynsillä vaan liukuvärin onnistumiseen homma alkoi sujua. Kuten sanoin, en ole tehnyt liukuväriä ennen kynsille meikkisientä käyttäen, joten en oikein tiennyt montako kerrosta töpöttelyä tarvitaan tai pitäisikö käyttää kuivaa vai märkää sientä. En edes tiennyt pitääkö kerrosten välissä odottaa vai voiko lakkaa töpötellä lisää ilman odottelua. Otan mielelläni vinkkejä vastaan!
Pelkät liukuvärit näyttivät jotenkin hillittömän pastellisilta ja halusin rikkoa söpöyttä jotenkin. Onneksi meillä on iso keittiön pöytä, jolta löytyy vastauksia moneen ongelmaan. Nyt käsiini eksyivät sävyihin hyvin sopivat Chinan cracklet Crushed Candy ja Broken Hearted. Sudin crackleja toiselle puolelle kynttä aina vastakkaisella värillä ja sain kynsiin vähän kaivattua särmää. Pikakuivattajan jälkeen kynnet olivat liian kiiltävän näköiset, joten mattasin pinnan vielä Cesarsin mattalakalla. Jostain syystä olisin halunnut kynsiin vielä jotain mustaa (esim. pienet pääkalloleimat tms.) mutta jätin kuin jätinkin kynnet tällaiseksi enkä mennyt taas sieltä missä aita on korkein!
On my nails: 
 • Essie - Mint Candy Apple 
 • Essence - Blue Bubble Di Blue 
 • Essie - Romper Room 
 • Color Club - Peace Out Purple 
 • China Glaze - Crushed Candy 
 • China Glaze - Broken Hearted 
 • Cesars Secrets - Matte Top Coat 
 • Glisten & Glow - HK Girl Top Coat


*    *    *    *    *    *

I did my first ever gradient using a make up sponge. I hate the idea of getting nail polish on my cuticles, so it’s taken me over a year to find the nerve to do this. I have like five different cuticle defenders but I still couldn’t do it. Even the idea of applying the cuticle defender on my cuticles made me uneasy.

Well, I guess I was finally ready to make a mess. I was a bit anxious in the beginning but then I got over it and started sponging away. I did two different gradients and it took quite a few layers to get it looking good. The nails looked way too cute with the pastel colors so I had to add something to them. This time the answer was crackle! I happened to have matching crackle polishes from China Glaze, so I painted half of each nail with opposite color. The result was still cute but edgy enough for me, although I did almost stamp a few extra black skulls on the nails.


Thursday, April 16, 2015

Stretching to my limits

Ähäkutti, luulitte varmaan jo, että tää on alkanut harrastamaan liikuntaa tai edes venyttelemään jäseniään. No en sentään! Harrastan vain ja ainoastaan liikkumatta jättämistä, mutta olen lajissa sitäkin aktiivisempi. Tämä otsikon viittaus venymiseen liittyy ihan vain korvanlehteeni. Nyt kun olen ollut taas vuoden lyhythiuksisena ja lopulta peilistä katsoo neonpinkki irokeesi kaljuilla sivuilla, päätin että mennään sitten kun kerta tälle linjalle lähdettiin. Puolikaljut hiukset tuntuvat omilta ja saan pitkät hiukset tuossa tuokiossa nakkaamalla peruukin päähän, joten miksi vaivautua kasvattamaan omaa rasvalettiä. Keksin pari kuukautta sitten pitää korviksia (kahta samanlaista) vain toisella puolella ja järjestely jäi sattumalta pysyväksi, koska tuntui hyvältä. Toinen korva jäi autuaan yksinäiseksi, joten päätin alkaa venyttää korvanlehden reikää isommaksi.

Tämä oli taas niitä hetkiä, jolloin käytetään lyhennettä KVG (kato **ttu googlesta). Miten ihmiskunta on koskaan päässyt pois pimeältä keskiajalta ilman googelia? En siis tiennyt mitään korvanlehtien venyttämisestä mutta luin parit kirjoitukset googlesta ja tunsin itseni viisaaksi. Tilasin Ebaystä erilaisia venytys(kidutus)välineitä ja aloitin touhun. Oma korvanreikäni oli ehkä 1mm kokoinen, joten pienikin venytys tuntui ikävältä. Menen tässä hommassa noin 1mm:n viikkovauhtia ja vaihdan korua isompaan aina saunan jälkeen. Nyt olen menossa 4mm:ssä ja tarkoituksena olisi päästä 10mm:n reikään päässä. Tuo lienee siinä rajoilla, että korvanlehti saattaa vielä hyvinkin palautua normaaliksi, jos venytyskorusta haluaa joskus luopua. Mielestäni korvasta tulee kamalan näköinen heti, jos korvanlehti alkaa taipua ulospäin venytyskorun takia, joten 10mm on siinäkin mielessä hyvä yläraja.

Aloitin venyttämisen metallisilla laajennuspiikeillä, koska ne oli helpoin kiinnittää muovirenkailla aina hetkeksi sopivaan kohtaan (kipurajan mukaan). Kolmen piikin jälkeen siirryin muovispiraaleihin, koska ne tuntuivat helpoimmilta laittaa korvaan eivätkä kuumentuneet saunassa. Spiraalit on myös helpoin pitää puhtaana, mikä on ehdottoman tärkeää näissä puuhissa. Liikuttelen spiraalia edestakaisin päivittäin samalla kun puhdistan korvanlehteä lämpimällä vedellä. Näin korvaa ei enää kutita, mikä oli alussa ongelmana esim. laajennuspiikkien kanssa. Olen jo innoissani testannut yhtä tunnelia (3mm) mutta se oli aika säälittävä esitys. Nyt olen menossa 4mm:ssä ja kohta saan kokeilla ensimmäistä plugiani. Yritän olla ostamatta näihin välivaiheisiin koruja, koska ne jäävät yhtä nopeasti käyttämättömiksi kuin vauvan vaatteet, mutta onneksi Ebay on niin halpa, että muutaman hauskan väliplugin tai tunnelin raaskii kyllä ostaa eurolla. Kymmentä milliä varten olen jo varannut ensimmäiseksi koruksi muovisen sydäntunnelin.

Posti kiikutti minulle viime viikolla tilaamani mustan spiraalisarjan ja kuviot näyttivät niin inspiroivilta, että kynsiähän sitä piti lähteä väkertämään. Halusin testata kaikki Dalen Mortal Kombat termolakat kerralla, joten jouduin hieman pohtimaan miten saisin kaiken yhdistettyä. Mortal Kombat lakat ovat mustia kylmässä mutta muuttuvat värillisiksi flakielakoiksi lämpimässä. Päätin pitää muut kynnet simppeleinä, joten otin mukaan OPI:n Do You Take Lei Away? -nudelakan. Tämä oli ihanampi kuin muistinkaan. Ehdottoman täydellinen nude! Leimasin nudekynnet MoYou Londonin Gothic 09 -laatalla olevilla spiraaleilla käyttäen MoYou Nailsin mustaa lakkaa. Mortal Kombat -kynsiin leimasin kuvion Time Traveler 20’s 05 -laatalta samalla mustalla ja Konadin vihreällä (jossa on kultaista shimmeriä). Ihan mielettömällä tuurilla vihreä leima oli samanvärinen kuin Mortal Kombat 03 eli Sub-Zero, joten lämpimillä sormilla leima häviää näkyvistä nimettömässä mutta muissa sormissa (joissa on musta leima), leima tulee esiin vasta lämpimässä. Tämä leimauskikkailu on mielestäni hauskinta termolakoissa.

Mortal Kombatit levittyivät paremmin kuin aikaisemmat Dalen termolakkani. Oikeastaan nämä levittyivät täydellisesti ja peittivät kahdella kerroksella. Ei mitään huonoa sanottavaa. Lakat kuivuvat nopeasti mataksi ja heräävät henkiin päällyslakan ansiosta. Se säihke on jotain uskomatonta! Toinen syy miksi pidän termolakoista on koristelu niiden avulla. Tein pilkkutikulla koristeet nudekynsien leimoihin käyttäen kaikkia kolmea Mortal Kombatia. Kylmässä pilkkujen väriä ei juurikaan erota mutta lämpimässä ne alkavat hehkua kuin kirkon lasimaalaukset. Onneksi löysin nämä kaikki kolme lakkaa, vaikka hieman vaikeuksia tahtoi olla. Jostain syystä keksin aina haluta tiettyjä lakkoja vasta siinä vaiheessa, kun niitä ei enää valmisteta. Onneksi löysin lopetetun Lumenen Hopeahiekkaa-tekstuurin vihdoin outletEXPO-messuilta puolen vuoden etsimisen jälkeen!


On my nails: 
 • Dance Legend - Rain 
 • Dance Legend - Reptile 
 • Dance Legend - Sub-Zero 
 • OPI - Do You Take Lei Away? 
 • MoYou Nails - Black 
 • Konad - Green (gold shimmer) 
 • MoYou London - Time Traveler 20’s 05 
 • MoYou London - Gothic 09 
 • Konad - Top Coat 
 • Glisten & Glow - HK Girl Top Coat


*    *    *    *    *    *

I decided to start stretching my ear lobe. Since I cut my hair short a year ago, my style has gone a bit more punk (neon hair and side cuts), so I felt like this would be a good fit to my tattoos and all. I’m going for 10mm and taking it slow. I’m at 4mm now and I like to use these plastic spirals to stretch the ear. I got a new set of black spirals and they inspired me to do some nail art.

I finally managed to find all three thermal polishes of the Dance Legend Mortal Kombat collection. They are so gorgeous and easy to apply. I used the all on my nails and just added a nude color to the other two nails. OPI never fails when it comes to nudes and browns! I wanted to play with some stamping (Time Traveler 20’s 05), since the thermo nails are black when cold. I stamped two nails with black so the image only appears when warm and one green so the image only shows when cold. The green happened to be an exact match to Sub-Zero, so I got lucky there. I also stamped (Gothic 09) some spirals to the nude nails and decorated them with dots from all the thermos. I really like how the nails look like stained glass during different times of the day.