Thursday, December 31, 2015

Vuoden viimeiset kynnet


Tilasin jo hyvissä ajoin itselleni ilotulituslaatan uuden vuoden kynsiä varten, etten taas joudu itkemään julkisesti miten surkeaa elämäni on ilman oikeanlaista leimauslaattaa. Pet’lan Fireworks-laatta vaikutti täydelliseltä, koska sen kuvat ovat tyylikkäitä eivätkä liikaa uuteen vuoteen sidottuja. Näitä pärskeitä sopii käyttää muulloinkin kuin vain kerran vuodessa.
Yritin hakea ideoita kynsiin joulun aikoihin, mutta olin ahtanut itseni niin täyteen suklaata, että harmaat aivosolunikin soivat kaakaon tahtiin. Ei idean ideaa! Alustavasti olin suunnitellut leimaavani mustalle pohjalle värikkäitä ilotulituksia mutta kuten aina suunnitelmat muuttuivat lennossa, kun pöydälleni laskeutui joululahjojen muodossa muutamia uusia enkeleitä. Olen aivan hulluna metallifleikkilakkoihin, jotka jäävät kynnen pinnalle tasaiseksi, koska fleikit ovat niin ohuita ettei niitä voi laskea glittereiksi.
Kyllähän metallinkimallus sopii mainiosti uuteen vuoteen, joten muutin suunnitelmia ja päätinkin leimata tummalle pohjalle metallivärein. Joulukalenterista saapunut upea Essencen yönsininen The Night of Magic oli pakko testiajaa heti ja mikäpä olisikaan tämän parempi pohja ilotulituksille. Lakka on muuten OCW (one coat wonder) ja vieläpä erityisen hyvälaatuinen sellainen. Instan puolelta näette kuvan yhdestä kerroksesta lakkaa kynsillä. Tämä on kaunis, ei auta muuta visertää.
Leimat päätin tehdä monivärileimauksena kolmella eri lakalla. Kultaisen virkaa toimitti Colour Aliken Golden Queen, hopeisena tähtenä tuikkii iki-ihana Color Clubin On the Rocks ja kuparin sävy saapui kynsille China Glazen Poeticin myötä. Metallileiman jälkeen kynnet tuntuivat kaipaavan lisää sinitaivasta, joten leimasin ilotulituksiin toisen leiman päälle FUNin Starry Night of the Summerilla. Onneksi tämä hololakka on pohjaltaan läpikuultava, koska muuten metalliset ilotulitukset olisivat peittyneet iloisesti tuplaleiman alle. Nyt sininen holoisuus korostaa pohjalakan sinisyyttä aivan kuin hommaa olisi enemmänkin suunniteltu.
Sitten päästiin itse asiaan eli niihin metallihilelakkoihin. ILNP ja Cirque Colors julkaisivat juuri kauniita uutuuksia, joista jouduin kotiuttamaan muutaman ihan jo tieteellisen kuriositeetin vuoksi. Missasin Mirror Mirrorin viimeisen erän vuosi sitten, joten Halcyon ja Reflektor olivat ostoskorissa ennen kuin ehdin peiliin katsoa. En malta odottaa, että pääsen vertaamaan Reflektoria ja FUNin PayDaytä keskenään. ILNP:n metallifleikkilakoista tilasin kultaisen Empiren sekä turkoosin Time in a Bottlen, vaikka olisin helposti voinut kotiuttaa koko kokoelman. Mielettömiä lakkoja! Tein metallihileillä pilkkutikkua apuna käyttäen koristuksia kynsiin töpöttäen oikean väristä hilettä saman sävyisen leiman päälle.

Kynnet kyllä tuikkivat kuin ilotulitusraketit ikään ja huomattavan paljon pienemmällä metelillä. Odotan jo kauhulla muutaman tunnin päästä alkavaa sotaharjoitusta. Olen erittäin herkkä äänille ja erityismaininnan ärsytyskynnyksen ylittämisessä saavat ilotulitteet, joiden pääasiallisena tarkoituksena on tuottaa maksimaalinen ääni minimaalisella panostuksella. Sisimmässäni toivon aina, että tällaiset juntit onnistuvat rahojensa mukana räjäyttämään myös käpälänsä. Tyylikkäästi toteutettu ilotulitus on uskomattoman upeaa katseltavaa, eikä pahinkaan pauke häiritse sitä visuaalista nautintoa. Elämäni hienoin ilotulitus tapahtui Sveitsissä paikallisen itsenäisyyspäivän aikaan ihan järjettömän kauan aikaa sitten. Muistan vieläkin miten ilotulitteita laskeutui taivaalta jopa pienillä laskuvarjoilla! Tämä jokavuotinen tavisten puolikänninen räpeltely räjähdysaineilla pitäisi omasta mielestäni kieltää lailla ja järjestää kaupunkikohtainen kunnon ilotulitus joka alkaisi ja olisi sitten ohi. Ei pieruja, ei tuhnuja, ei noidannuolia vaan kaunista katseltavaa kaikille. Kotieläimillekin olisi helpompaa kun paukkuja ei tussahtelisi viiden minuutin välein parin vuorokauden ajan.


Tämän nillityksen myötä ihastuttavaa uutta vuotta kaikille ja good riddance vanhalle. Vieläkö ehtii käydä ostamassa 11 paria tosi pieniä kuulosuojia? Wednesday, December 30, 2015

Starlight Blogger Award –haasteNyt on pakko myöntää, että kerrankin sain haasteen, jonka kysymysten kanssa jouduin pohtimaan hetken jos toisenkin. Kysymyksiä ei ollut monta mutta ne olivat sitäkin painavampia harteilla. Haasteen sain Charming Nailsiltä, joka on jo huima konkari blogirintamalla. Olen niin iloinen, että olemme blogiystävystyneet, koska muistan miten ihaillen ja kunnioituksella seurailin tätä kynsiblogien uranuurtajaa muutama vuosi sitten. Silloin en olisi ikinä uskonut kirjoittavani joskus oma blogia ja tutustuvani teihin ihaniin tyyppeihin. 


Hypätäänpä nyt sitten haasteen kimppuun ja katsotaan minne tällä kertaa päädytään. Kuvituksena nähdään vuoden ensimmäiset (muttei viimeiset) uuden vuoden kynnet (kirjoitetaanko yhteen vai erikseen, siinä vasta pulma?). Kynsillä kaksi kerrosta OPIn Push and Shovea tuplaleimattuna Dalen hololakoilla sekä triplaleimattuna mustalla CA:n leimalakalla Pet'lan Fireworks-laatasta. Koristeina irtoglitteriä mustana sekä holoisena sekä mustat tähtiniitit. Olihan muuten viimeinen kerta, kun lähden asettelemaan mikroglittereitä yksi kerrallaan!
1. Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Miksi tähän on niin vaikea vastata? Olenko kiittämätön paska vai tunteeton idiootti? Totuus on, etten ole koskaan oikein uskaltanut olla onnellinen, enkä ehkä siksi saa otetta tästä kysymyksestä. Se herättää minussa ahdistusta ja kiukkuakin mutta tiedän niiden olevan vain toissijaisia tunteita, joiden tarkoituksena on peittää oikea tunne, joka on nimeltään pelko. Pelkoon olen puolestani niin väsynyt, että peitän sen vaikka sitten välinpitämättömyydellä tai vihalla, kunhan päällä on kasa jotain niin synkkää ja mustaa, ettei läpi pääse vahingossakaan mitään todellista. 

Tiedän, että onni koostuu pienistä asioista, mutta ne pienet asiat juuri ovatkin niitä tärkeitä enkä halua elämän tietävän minun olevan niistä kiitollinen. Elämällä kun on ollut julma tapa viedä ne pois ulottuviltani. Uskallanko siis ottaa riskin ja myöntää itselleni olevani jostain kiitollinen? Olenko valmis menettämään sen mikä saa minut onnelliseksi? Ellen uskalla tuntea onnea ja kiitollisuutta olen jo tavallaan menettänyt kaiken mitä menetettävissä on. 

Joten mistä olen kiitollinen? Kodin lämmöstä, aamunpöpperöisestä halituokiosta, karvaisista lapsukaisista. Miehestä, joka osaa keittää täydellistä kahvia. Kanivauvasta, joka tunkee karvaisen ja taivaallisen vauvantuoksuisen pyllynsä poskeani vasten rapsutettavaksi (olemmeko adoptoineen vahingossa papukaijan?). Siitä, etten ole tänä vuonna viettänyt hetkeäkään sairaalassa täynnä huolta, pelkoa ja ahdistusta. Tulihan se tärkein sieltä kun oikein tivasi itseltään. 

Sairaalaton vuosi on iso asia. Sairaalaan, kuten kaikkeen muuhunkin ikävään tottuu ja siitä tulee salakavalasti osa elämää. Jossain vaiheessa ilman sairaalaa eläminen on tavallaan vaikeampaa, koska se on ikään kuin elämän julma pila, viittaus onnen mahdollisuuteen. Sairaala tulee kuitenkin aina takaisin ja pysäyttää kaiken. Sen kanssa osaa jo elää, se on kuin vanha tuttu. Nämä pienet onnelliset hetket sairaalan ulkopuolella aiheuttavat päänvaivaa. Onko lupa olla onnellinen, uskallanko olla kiitollinen? Painan poskeni vasten kanin pyllyä ja itkisin jos vain kykenisin.
2. Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi, jos pystyisit?

En oikeastaan usko katumiseen, koska elämän kudos on niin hienostunut, että luoja tietää mistä itseni löytäisin jos lähtisin muuttamaan asioita. Takuuvarmasti elämäni olisi erilainen monenkin valinnan tai yksittäisen asian muuttamisella, mutta siinä se sitten onkin. Erilainen, ei suinkaan välttämättä parempi. 

Yksittäinen iso asia, johon olisin halunnut kyetä vaikuttamaan on oma itsesuojeluvaistoni, joka on vuosien mittaan kehittynyt herkemmäksi kuin Yhdysvaltain ydinaseohjelma kylmän sodan aikaan. Tunteet ovat aina olleet itselleni se vaikea paikka ja puolustusjärjestelmäni on tehnyt jossain vaiheessa päätöksen sulkea tiukan paikan tullen tunteet yhtälön ulkopuolelle ja pistää autopilotin ohjaimiin. Näitä tilanteita on tullut siinä määrin, että autopilotti on ollut päällä vähän liiankin usein. Selviytymiskeinona vallan mainio, mutta asioiden jälkipuinti, kohtaaminen ja elämässä eteneminen on vaikeaa, kun suuri osa elämästä on vahvan panssarin takana. 

Tiedän asioiden tapahtuneen mutta tunneside on poissa ja olo oman elämän suhteen on kovin ulkopuolinen. Monet asiat olen upottanut tiedostamattani niin syvälle, etten edes muista niiden tapahtuneen. Palapelistä puuttuu palasia ja peilistä katsova naamio muistuttaa Picasson maalaamia vääristyneitä kasvoja. Olisi mukava muistaa miltä tuntui istua isän sylissä, leikkiä nukeilla lapsuudessa, seisoa sateessa silmien vuotaessa kilpaa taivaan kanssa. Mutta tunteet taitavat olla jokotai-juttu, kaikki tai ei mitään. Tällä hetkellä ei mitään on ainoa vaihtoehto. Katsotaan sitten ensi vuonna uudestaan.
3. Mikä sinun mielestäsi on elämän tarkoitus?

Tämä pieni ja viattoman oloinen kysymys saa aivoni räjähtämään. Elämän tarkoitus tuntuu viittaavan johonkin muuhunkin kuin vain itse elämään. Tähän vastaaminen johdattaa pohtimaan myös asioita syntymän ja kuoleman ulkopuolelta. Kuoleman jälkeiseen elämään uskominen vaikuttaisi vahvasti elämän tarkoituksen sisältöön ja koko käsite viittaisi suoraan omaan arvomaailmaani. Jäävään itseni tämän filosofisen ja arvoituksellisen pohdiskelun ulkopuolelle, koska en kykene määrittelemään elämää tässä kontekstissa itseäni tyydyttävällä tavalla ja siten jo pelkkä ajatelma on vailla tarkoitusta. Jokainen on vapaa ja pakotettu valitsemaan oman elämänsä tarkoituksen itse, määrittelemään itse oman vankilansa rajat.

Biologiselta kannalta vastaus on ainakin näennäisen helppo, koska elämän tarkoitus on luonnollisesti elämän ylläpitäminen. Koska biologiset yksiköt ovat elämänkaareltaan rajallisia, elämän ylläpitäminen vaatii suvunjatkamista. Yksittäiset biologiset yksiköt ovat elämän tarkoituksen kannalta merkityksettömiä ja toimivat geenien ylläpitojärjestelminä hiileen perustuvassa elämänmuodossa planeetalla Maa. Tavallaan tämä kliinisen kuuloinen määritelmä on myös erinomaisen lohdullinen. Elämän tarkoitus on elämä itse. Jos tällä planeetalla ei olisi yhtäkään lisääntymiskykyistä ja elämää ylläpitävää organismia, en kykene käsittämään miten elämää voitaisiin sanoa olevan olemassa. Tietysti tätä pohdintaa varten vaaditaan tietyn aivojen kompleksisuuden asteen saavuttanut olento (evolutiivisesti hieman amebaa kehittyneempi), joka tiedostaa oman olemassaolonsa ja siksi pelkää sen menettämistä, jääden ikuiseen kierteeseen pohtimaan tämän kaiken tarkoitusta. Ja taas ollaan jumissa filosofian äärellä!

Elämän tarkoituksen pohtimiseen liittyvän problematiikan kiteyttää mielestäni erinomaisesti Douglas Adams kirjassaan Linnunradan käsikirja liftareille. Elämän (maapallon) tarkoitus on kertoa elämän tarkoitus, joka kymmenen miljoonan vuoden jälkeen paljastuu luvuksi 42, mutta vastaus ei pidä sisällään itse kysymystä (koska maapallo tuhoutuu viisi minuuttia ennen tätä lopullista vastausta) ja on siksi täysin merkityksetön. Eli 42, repikää siitä riemua! Jihaa!!!

Pääsinpäs tästäkin ikeestä ja vielä sopivasti ennen vuoden vaihtumista. Nyt kun nämä perusasiat ovat selvillä on hyvä pujahtaa uuteen seikkailuun ja uusiin pettymyksiin. Huomenna katsastetaan vielä toiset uuden vuoden kynnet, jotka on toteutettu tällä samaisella ihanalla ilotulituslaatalla.Monday, December 28, 2015

I feel gifted!


Vielä ehtii ennen uuden vuoden vyörymistä päälle! On nimittäin pakko vähän katsastaa joululahjuksia täällä bloginkin puolella. Emme ostaneet mieheni kanssa toisillemme lahjoja vaan päätimme itse mitä haluamme (eli lähinnä kynsilakkoja, kosmetiikkaa ja kirjoja) ja tilasimme tavarat ajoissa ennen joulua. Tänä vuonna laiskotti niin kovin, ettei lahjoja jaksanut kääriä edes lahjapaperiin. Kuusen alta löytyi ainoastaan kaksi mystistä pakettia, toinen äidiltäni ja toinen blogikaverilta.

Äidin paketista paljastui ihanat villasukat molemmille vilukoiville. Mieheni on tallustellut sukat jalassa paketin avaamisesta lähtien. Taisivat tulla tarpeeseen ©. Omissa sukissani on ihanat pompulat, joita on kiva räpeltää jännittyneenä sohvalla Dexterin katselun lomassa. Kyllä itse tehdyt on aina parhaat! Kiitos äiti ©.
Vaihdoimme joululahjoja myös Glitter Frosting -blogin Katrin kanssa enkä muista koska viimeksi olisin avannut paketin, jonka sisältö oli täysin tuntematon. Paketti oli järjettömän iso ja istuin sen kanssa kuusen alla kuin pikkutyttö konsanaan. Katri oli ylittänyt itsensä ja tunkenut laatikon täyteen toinen toistaan ihanampia yllätyksiä. Oli Vallilaa, rannekorua, suklaata, kynsilakkoja, siirtokuvia, kuviofoliota, meikkipussia ja söpöilylaastareita ©. Hassuinta tässä lahjassa oli se, että se sisälsi monta juttua mitä olin ollut aikeissa ostaa itse.

Katri jopa muisti miten olin kuolannut hänen blogissa esittelemäänsä Mavalan Glamour-kokoelmaa ja tämä tonttutyttö oli pistänyt koko kokoelman pakettiin lisäyllätykseksi. Mavalan lakat eivät muutoin oikein sytytä, mutta glitterhommat heillä on hanskassa ja tämä kokoelma on poikkeuksellisen kaunis kokonaisuus. Muita herkkuja paketissa olivat China Glazen hologlitterlakka Can You Sea Me? (Star Hopping –kokoelmasta) sekä Cupcake Polishin indielakka Chicago, joka on kuin lineaariholoversio A Enkun Crown of Thistlestä. Käsittämätöntä, ettei omasta noin 150 hololakan kokoelmastani löydy yhtään juuri tämän sävyistä lineaariholoa. On se vaan kaunis ©. Kiitos Katri ihan mielettömän upesta lahjasta!


Olen ilmeisesti ollut aivan käsittämättömän kiltti tänä vuonna, koska sain itseltäni lahjaksi jopa kuusi Picture Polishin, kolme Cirque Colorsin, kaksi FUN Lacquerin ja kaksi ILNP:n kynsilakkaa. A Enkun Spirit of the Moors, OPIn Ce-less-tial is More ja Lumenen Jäämarja löysivät myös tiensä joululahjoiksi. 


Cirquen ja ILNP:n metalliflakielakkoja esittelen tarkemmin erillisessä postauksessa ja Picture Polishin lakoista on myös tulossa oma postauksensa, jossa kurkataan millainen kokoelma näitä indielakkoja laatikosta tällä hetkellä löytyy. Mietin kauan FUNin lakkojen ostamista mutta olen melko heikko sanomaan ei yhdellekään merkin sinertävälle hologlitterlakalle. Fashion Shown kupeessa tilasin itselleni myös kauniin rusinalakan Superstar. FUNin sinertäviä lakkoja on näköjään kertynyt jo muutama, joten niistäkin voisin tehdä erillisen vertailupostauksen mikäli sellainen kiinnostaa.


Cirque Colors: Qi, Halcyon, Reflektor

ILNP: Empire, Time in a Bottle
FUN Lacquer: Superstar, Fashion Show

A England: Spirit of the Moors

OPI: Ce-less-tial Is More

Lumene: Jäämarja


Joulupostaukset olivat nyt tässä ja seuraavaksi pitäisi jo kiireen vilkkaa käydä käsiksi uuteen vuoteen. Vuoden kauneimmat lakatkin pitäisi kyetä valitsemaan, mutta tehtävä ei tule olemaan helppo näiden kauniiden joululahjalakkojen kilpaillessa huomiostani. Lupaan kuitenkin yrittää!

Mukavia välipäiviä ja vuoden viimeisiä hetkiä!Sunday, December 27, 2015

Joulukalenterikooste - Essence vs MUR


En näköjään osaa pitää näppejäni erossa koneelta edes jouluna, joten höpötellään nyt sitten kun kerran höpötyttää. Napsin eilen kuvia sekä Essencen että Makeup Revolutionin joulukalentereiden lopullisesta sisällöstä. Tämä oli ihan tarpeellinen teko, koska en ollut oikein ehtinyt sisäistää tässä kuukauden aikana mitä kaikkea ihanaa (ja vähemmän ihanaa) kalenterit pitivätkään sisuksissaan.
Tilasin molemmat kalenterit saksalaisesta Kosmetik4Less-verkkokaupasta, joka toimittaa kosmetiikkaa luotettavasti ja edullisesti Suomeen alle 8€:n postikuluilla. Essencen kalenteri maksoi 25€ ja MUR:n kalenteri puolestaan 30€. Koska rakastan laskimen näpyttelyä ja itseni kiduttamista, päätin huvikseni laskea kuinka paljon kalentereissa sai rahalleen vastinetta.
Hyökätään ensin Makeup Revolutionin kalenterin kimppuun. Arvioin hinnat Makeup Revolutionin oman verkkokaupan tai K4L:n valikoiman mukaan mikäli tuotetta ei ollut saatavilla MUR:n omassa kaupassa (kynsilakat). MUR:n kalenteri piti sisuksissaan 12 luomivärin paletin (5,56€), kolme sololuomiväriä (á 1,39€), kolme highlighteriä (á 1,39€), kolme poskipunaa (á 1,39€), kuusi huulipunaa (á 1,39€), neljä huulikiiltoa (á 1,39€) sekä viisi kynsilakkaa (á 1€). Yhteensä nämä 25 tuotetta olisivat maksaneet erikseen ostettuna 36,97€. Isoa luomiväripalettia ei tosin ole saatavilla, koska se on luultavasti tätä kalenteria varten tehty erikoispainos. Kynsilakkoja en löytänyt enää MUR:n verkkokaupasta lainkaan ja K4L:llä ne ovat näköjään alennuksessa. Olisiko MUR luopumassa kynsilakoista kokonaan, koska niitä ei voi lähettää postitse Brittilän ulkopuolelle?

Kalenterin hinta oli 30€ ja tuotteiden arvo pyöristettynä 37€ eli kalenterin tuotteista olisi joutunut maksamaan muutaman euron enemmän näpyttelemällä ne itse ostoskoriin. Olenko tyytyväinen vai tyytymätön? Tavallaan pakko myöntää, että MUR:n kalenteri oli hieman pettymys, koska kalenteri ei sisältänyt isoa luomiväripalettia lukuun ottamatta yhtään erikoisesti tätä kalenteria varten tehtyä tuotetta. Highlighterit tosin on ymmärtääkseni puristettu näihin pieniin nappeihin ihan tätä kalenteria varten ja ovat myynnissä isommissa pannuissa kalliimmalla hinnalla. Mikäli en olisi aiemmin tutustunut merkin tuotteisiin, olisi tämä erinomainen perustutustumispaketti. Kalenterista ei tullut montaa dupea mutta silti sen sisältö jäi itselleni aika laimeaksi. Kynsilakatkin hämäävät, koska epäilen MUR:n vain haluavan eroon lakoista joita se ei enää myy. Katkera, much! 30€:lla olisin saanut uudet suklaalevypaletit (Pink Fizz ja Salted Caramel) sekä uuden Smokey-paletin (UD:n naku Smokyn kopio), joihin olisin ollut sata kerta tyytyväisempi.

Entäpä sitten Essencen kalenteri. Itseltäni puuttui kalenterista kynsilakka 04 – What a Grey-t Night ja yksi lakka tuli sen sijaan kalenterista tuplana. En tiedä kuinka yleisiä tällaiset virheet ovat mutta kyllähän se ketutti. Onneksi ihana Katarooma Kynsitaideterapiaa-blogista sääli tätä raukkaa ja lahjoitti omansa minulle ©. Epäilen nimittäin, että ko. lakka on kalenterin kauneimpia. Yhteensä kalenterista löytyi 20 kappaletta 5ml:n minikynsilakkoja sekä ylimääräistä skeidaroinaa eli kaksi viilaa, glitterpussukka ja kynsitarroja.
Kynsilakat kuuluvat I©Trends-kokoelmaan, joiden yksittäishinta K4L:llä on 1,75€ per 8ml:n pullo. Pikaisella laskutoimituksella yhden 5ml:n minipullon hinnaksi tulisi noin 1,10€ eli 20 kynsilakkaa kustantaisivat 22€ erikseen ostettuina, mikäli niitä voisi ostaa erikseen. Itselläni on 136 Essencen lakkaa, (tosin vain viisi I©Trends-lakkaa) eikä kohdalleni osunut yhtään dupea vaan kaikki 20 lakkaa olivat uniikkeja ja vieläpä erittäin kauniita sävyjä. Kaksi voisin heittää suohon (lasinpalaglitter ja ombre-päällyslakka), mutta muihin lakkoihin olen todella tyytyväinen. Essencen kalenteri maksoi 25€, joten lakat ja ylimääriset härpäkkeet osuivat hinnaltaan melko lailla yksiin. Maksaisin myös näin jälkikäteen ajateltuna mielelläni 25€ näistä 20 kynsilakasta, koska 18 mieluisen lakan yksittäishinnaksi jää edelleen vain 1,38€. Esim. Mavalan 5ml:n kynsilakkojen hinta on Suomessa 5€ ja omasta mielestäni Essencen lakat ovat mielestäni huomattavan paljon laadukkaampaa tavaraa ja tulevat kauniimmissa pulloissa.
Mitä tekee Malle ensi jouluna? Essencen kalenteri kutkuttelee kovasti, koska olihan se aika huimaa saada joka päivä uusi kynsilakka ennen aamukahvia. Toisaalta mieleni tekisi myös kokeilla TBS:n kalenteria. Olen kadottanut yhteyden The Body Shopiin enkä ole vuosiin omistanut yhtään heidän tuotettaan, joten uusi tutustuminen olisi paikallaan. Mihin ikinä päädynkin niin yritän muistaa aloittaa kalenterivalikoimaan tutustumisen hyvissä ajoin, koska nämä viedään käsistä ennen kuin kukaan ehtii joulua sanoa!
Miehelläni oli Star Wars –suklaakalenteri, joka oli niin suuri pettymys että se oli jo hupaisaa itsessään. Nauroin kippurassa aina kun mieheni esitteli päivittäistä kynnen kokoista suklaahippuaan. Toisaalta kalenterin paino (40g) ja hinta (1,75€) olisivat voineet paljastaa totuuden jo ennalta, mikäli emme olisi olleet niin huumaantuneita Darth Vaderin pärstäkuvaan kalenterin kannessa. Hauskin osa kalenteria oli ehdottomasti viimeinen 24. luukku, jonka takana luki ”one more day to go!” mutta luonnollisesti 25. luukku puuttui kalenterista sitten kokonaan.

Olitteko itse tyytyväisiä joulukalenteriinne? Onko elämää kosmekalenterin jälkeen? Kuka toisi minulle jokapäiväisen kynsilakkani?Saturday, December 26, 2015

Joululahjalauantai 4/4


Jouluaatto oli ja meni mutta vielä olisi yksi lahja jaossa. Käydään ensin nopeasti läpi mitä kaikkea kivaa joulukalentereiden luukuista tuli tällä viikolla. Sunnuntaina Essencen luukku oli taas sen kokoinen, että tiesin odottaa kynsiviilaa ja sehän se sieltä pamahti. Oi niitä aikoja, kun iso luukku tarkoitti jotain ekstraihanaa ylläriä. MUR:n kalenteri piti sisällään erityisen kauniin sävyisen huulipunan. Väri on erikoinen ja sitä on hieman hankala kuvailla mutta shimmerinen koralli lienee lähinnä oikeaa.
Maanantaina Essencen kalenterista putkahti tyylikäs viininpunainen kynsilakka nimeltään Rudolph’s Favorite. Sävy on tasan Essencen True Loven ja Do You Speak Love?:n väliltä. MUR:n kalenterista tupsahti puolestaan taasen uusi korostusväri ja tämä Golden Lights itseltäni jo löytyykin, joten se lähtee ehdottomasti lahjakoriin. Olen tykännyt tästä highlighter-sävystä todella paljon, joten toivottavasti se ihastuttaa myös lahjan saajaa.
Tiistaina Essence ihastutti kauniilla vaaleanpunaisella kynsilakalla My Wish List. Pelkäsin sävyn olevan identtinen Essien Romper Roomin kanssa mutta eipäs se ollutkaan. Tämä vaaleanpunainen on paljon kylmempi eikä itseltäni löydy mitään vastaavaa. Olen oikeastaan etsinyt juuri tällaista sävyä joko OPI:lta tai Essieltä mutta nyt se putkahti eteeni Essenceltä. Tikulle lakka levittyi nätisti mutta pitää vielä testata kynnelle, koska näillä vaaleanpunaisilla on paha tapa harrastaa raidoittumista. MUR:n puolelta paljastui kaunis punainen huulikiilto tutulla ihanalla tuttifruttituoksulla. Ei valittamista!
Aatonaattona Essencen kalenteriluukku avautui pinkkishimmeriseen päällyslakkaan See You in My Dreams. Näitä on aina yhtä kivaa testailla mustan lakan päälle, koska lopputulos on ihana yllätys. MUR:n kalenterista tullut purppuraisen vamppi huulipuna aiheutti hieman päänvaivaa sillä en saanut selville onko sävy dupe Rebel with Causelle. Väitän että vastaus on myöntävä, joten puna lähtee lahjuskoriin, koska se löytyy jo itseltäni. Tämän sävyn sanotaan olevan dupe MAC:n Rebelille.
Aattoaamuna avasin viimeisen luukun Essencen kalenterista ja osasin jo valmistautua pieneen pettymykseen. Ensin luulin luukun takaa paljastuvan hillittömän pussillisen irtoglitteriä mutta todellisuudessa kyse olikin pienestä kukkarosta. Tämä olisi ihan hurjan söpö kolikkopussina ellei pinnalta karisisi glitteriä ympäriinsä. MUR:n toiseksi viimeinen luukku sisälsi oranssiin taittavan punaisen huulipunan, jonka nimestä ei ole taaskaan harmainta hajua. Oma MUR:n punainen huulipunani on Dare ja se ei taita yhtään oranssiin.
Joulupäivänä sain avata MUR:n kalenterin viimeisen luukun ja odotukset olivat korkealla. Olin kyllä nähnyt jo kalenterin suojakuoresta vilaukselta, että kyse on jostain ihanasta luomiväripaletista, mutten tiennyt mitä sävyjä paletilla tulee olemaan. Mielestäni paletti on todella monipuolinen sillä se sisältää 12 kappaletta sekä matta- että shimmersävyjä niin luonnollisina nudeina kuin kauniina perusväreinä. Olen melko lailla varma, että paletti on tehty vain kalenteria varten, koska en ole ennen nähnyt tätä väriyhdistelmää eikä sitä löytynyt myöskään MUR:n nettikaupasta.
Siinä ne nyt sitten olivat, kaikki 49 kalenteriluukkua! Tällä viikolla kalentereista pomppasi kaksi dupea (highlighter ja huulipuna), joten dupejen kokonaismäärä kaksinkertaistui kertaheitolla (hehee). Lopullinen dupejen määrä on siis 4/49! Olin kyllä varautunut huomattavasti suurempaan lukuun. Jos katsotaan, ettei Message from the North Pole ole dupe Pixie Dustille niin dupejen määrä tippuu kolmeen ja tämä arvaus löytyy kuin löytyykin yhdeltä kilpailuun vastanneelta. Seuraavaksi lähin vastaus oli 7, joten voittaja on ehdottomasti arvaus kolmesta dupesta. Ja kukako tämä onnellinen joululahjan saaja on? Tättädädäää... voittaja on Mimosa!

Joululahja ei ole joululahja ellei se sisällä jotain kivaa ylläriä, joten en paljasta tässä koko lahjan sisältöä. Sen verran voin vihjata, että kalenterituotteista mukaan lähtee kolmen asemesta 18. Ihan mukava joululahja on siis vielä tiedossa Mimosalle. Otathan yhteyttä sähköpostitse niin saadaan paketti matkaan ©

Hyvää Boxing Daytä kaikille!