Monday, January 18, 2016

Clear Jelly Stamper original vs super soft


Oma leimausmaailmani on mullistunut täysin kirkastyynyisen kaukoputkileimasimen eli Clear Jelly Stamperin ansiosta. En malttaisi laskea leimasinta alas hetkeksikään vaan mieleni tekee testata vielä yhtä laattaa tai vielä yhtä lakkaa. Rehellinen ja lyhyt arvioni uudesta keksinnöstä on ”where have you been all my life?”. Sain alkuperäisen CJS:n arvioitavaksi CesarsShopista (ensiarvio täällä) ja heti ensitestien jälkeen tilasin itselleni myös juuri saapuneen super soft –tyynyn, joka on pehmeämpi kirkas tyyny asetettavaksi kaukoputkivarteen. Tänään olisi tarkoituksena vertailla näitä kahta leimasintyynyä käytännössä.


Pöydälleni on kertynyt vuodenvaihteen tienoilla niin paljon uusia ihastuttavia lakkoja, että tunnen tarpeelliseksi lakata näitä kynsille ennen lakkojen laatikoitumista. En yleensä lakkaa kaikkia kynsiä yhdellä ja samalla lakalla, joten viime viikkojen lakkatestailut ovat olleet poikkeuksellisia mutta miellyttäviä kokemuksia. Olen postannut Instan puolella swatch-kuvia lakoista pelkiltään ja sieltä löytää myös tämän päivän sinisen parivaljakon. Halusin verrata Essien Retro Revival –sävyä Starry Starry Night (vasen) sekä OPI:n uutukaista Give Me Space (oikea). Molemmat ovat käsittämättömän kauniita lakkoja ja saatavilla CesarsShopista, josta ne olen itsekin ostanut. SSN:n jellykoostumus on melko jankkia mutta ei niin, että lakkaamisen kanssa olisi ollut ongelmia. Jankkius tekee lakan hopeisten glitterien syvyysvaikutelmasta upean jo kahdella kerroksella. Give Me Space on helpompi levitettävä ja sekin peittää hyvin kahdella kerroksella.

Ensivilkaisulla ihastuin OPI:n holohituloihin mutta muutaman tunnin jälkeen olin vakuuttunut, että SSN on maailmankaikkeuden kaunein lakka. Niin yksinkertainen ja niin kaunis. Tämä lakkahan julkaistiin alun perin vuonna 1997 ja siitä tuli aikojen saatossa kynsilakkaholistien parissa haluttua ja kallista tavaraa. Essien juhliessa tänä vuonna 35-vuotista taivaltaan tuotiin tämäkin kaunotar takaisin tuotantoon Retro Revival –kokoelman helmenä. Alkuperäisessä versiossa hopeinen glitter on pienempää ja sitä on enemmän, mutta mielestäni tämä uudistettu koostumus on uskomattoman kaunis. Joskus vähempi on todellakin enempi.


Ylärivin leimauslakkana CC:n On the Rocks (luottohopeani)
Alarivin leimauslakkana Models Ownin Chrome Indigo (salaman nopea kuivuja)Ihasteltuani sinisiä kynsiä päivän ajan päätin tehdä koristeluiden yhteydessä testivertailun Clear Jelly Stamperin alkuperäisen kovan ja uuden super soft –tyynyn välillä. Super soft on ehkä hieman liioiteltu pehmeysaste tälle tyynylle, koska ei tämä missään nimessä ole yhtä pehmeä kuin esim. MoYou Londonin suorakulmalöllö. Pinta on hieman sticky, mutta ei edelleenkään niin tarttuvainen kuin MYL:ssä. Super softin painaminen kynnelle on huomattavasti miellyttävämpää kuin kovan tyynyn ja sillä saa painettua suuremman kuvan kuperille kynsille. Leimausominaisuuksiltaan molemmat ovat täysin toisiaan vastaavat. Kokeilujen perusteella tykkään henkilökohtaisesti nostaa aivan pieniä kuvia laatalta kovalla päällä ja isompia pehmeällä. En tehnyt super softiin minkäänlaisia alustuksia, vaan otin sen paketista ja asetin tyynyn feikkileimasimen kaukoputkivarteen.


Messy Mansion lakkausalusta on mainio leimailussa estämässä pöydän sotkut
ja laatan heilumisen ympäriinsä. Pyöreille laatoille on olemassa myös tällaisia "käteviä" tukia,
jotka eivät tosin kestä asetonia! Pyhällä hengelläkö nämä laatat puhdistetaan?

Leimasimen puhdistamiseen ja leimojen siistimiseen paras apuväline on
pieni vaatteille tarkoitettu teippirulla.

Omien kynsinauhojen puhdistamiseen soveltuu parhaiten ihan tavallinen teippi.
Teippi poistaa monesti iholta kaikki leimausjäänteet eikä ihoa tarvitse löträtä asetonissa.


Haluan edelleen korostaa näiden kirkkaiden tyynyjen haurautta. Olin aluksi vainoharhaisen varovainen tyynyjen suhteen ja uskalsin tuskin hengittää leimatessani. Leimaamisella näitä ei todennäköisesti rikki saa, vaan tyyny murtuu luultavimmin sen ollessa irti leimasimesta. Asetoni haurastuttaa ja sameuttaa tyynyä, joten leimat kannattaa ehdottomasti putsata tyynystä teippivaateharjalla. Samalla vekottimella saa putsattua myös viereisten laattakuvioiden räippeet tyynyltä ennen halutun kuvan painamista kynnelle. Pieniä teippirullia saa esim. H&M:ltä, joka myy myös vaihtorullia varteen. Onnistuin jo sameuttamaan alkuperäisen tyynyn läpinäkyvyyttä koskemalla siihen taikasienellä. Joku jossain (tosi hyvä referenssi) kertoi tehneensä näin alustukseksi, joten minä perässä. Älkää te tehkö! Hyvin pelittää edelleen mutta näkyvyys on snadisti heikompi.


Löysin näiden kahden tyynyn väliltä ainoastaan yhden käytännön kannalta merkittävän eron. CJS:n nerous piilee paitsi leiman kohdistamisen helppoudessa peräröörin kautta myös siinä, ettei leima kuivu tyynyyn vaan sen saa rauhassa putsata ja painaa haluamalleen kohdalle kynteen. Super soft tyynyn koostumus on sen verran erilainen, että leima kuivuu tyynyyn joskin hitaasti. Ottaessani kuvia tätä postausta varten molemmilla leimasimille pystyin kuvien ottamisen jälkeen siirtämään kovan tyynyn sisältämän kuvan vielä helposti kynteen, mutta pehmeän tyynyn kohdalla kuvasta siirtyi vain osia. Jälleen täytyy mainita, että leimasin kynsiä vasta seuraavana päivänä eli kynnet olivat täysin kuivat. Olen huomannut, että leimaaminen vastalakattuihin kynsiin on lähes idioottivarmaa, koska kynnen pinta on vielä hieman tahmea ja ottaa leimaan kiinni helpommin. Super softin kanssa ei tarvitse kuitenkaan hötkyillä ja hoppuilla kuten tavallisen leimasimen kanssa, kunhan ei lähde kahveja keittelemään ennen leiman painamista kynnelle.
Käytin leimaamiseen pelkästään tavallisia lakkoja nähdäkseni niiden toimivuuden. Otin mukaan seuraavat lakat: China Glaze Scandalous Shenanigans, Models Own Chrome Indigo, Avon Metallic Effects Arctic Steel, Color Club On the Rocks, Dance Legend Sandman. Kaikki leimasivat erinomaisesti (myös Models Ownin kromilakka), joskin Dalen Sandmanilla tein vain muutaman testikuvion, koska lakka oli melkolailla liian tumma sinisille kynsille. Oikean käden peukalossa on ilotulituspläjäys tällä hololakalla. Leimauslaattoina käytin Hehe071 (lohikäärme) ja hehe049 (muut kuviot). Olen aina kokenut tällaiset pienet laatat pienillä kuvioilla äärimmäisen hankaliksi, koska leimasimeen tarttuu kuvioita myös viereisistä etsauksista. Tavallisen leimasimen kohdalla ei ole aikaa alkaa putsailemaan kuvioita tyynyltä, koska lakka (etenkin tavallinen lakka) kuivuu leimasimeen ääntä nopeammin eikä enää sen jälkeen siirry kynnelle. Nyt olen löytänyt aivan uuden maailman, koska saan rauhassa putsata teippirullalla ylimääräiset osat tyynyltä ja sen jälkeen  kohdistaa leiman juuri sinne minne haluan.
Näihin kynsiin tein useita päällekkäisleimauksia eri sävyillä ja kuvioilla. Juuri tällaista kynsien koristelu leimaamalla kuuluu olla. Erityisen ylpeä olen lohikäärmeleimasta, joka on yllättävän iso CJS:llä toteutetuksi. Huomasin senkin, että kuvaa voi korjata jälkikäteen helposti. Jos esim. lohikäärmeen jokin uloke jäi leimasimeen, sen sai kiinni kynteen tasan oikeaan kohtaan tiirailemalla leimasimen perärööristä. Kuten ehkä jo arvasittekin kynsien aiheena on tällä kertaa kiinalainen uusivuosi, joka on jo aivan nurkan takana. Kiinalaisen kalenterin mukaan vuohen vuosi päättyy ja apinan vuosi alkaa 8.2.2016. Näin jälkiviisaana ärsyttää aivan sanoinkuvaamattoman paljon, etten leimannut yhdelle kynnelle hehe071-laatalla ollutta apinan kuvaa (*potkii itseään päähän*). Kiinalaiset kynnet olisivat olleen perinteisemmät punakultaisina mutta ehkä jopa liian itsestäänselvät. Hopeinen koristelu muuttaa siniset kynnet helposti isänmaallisiksi mutta näistä lohikäärmekynsistä tuskin kenellekään tulee ensimmäisenä Suomen leijona mieleen.

Seuraavassa CJS-vertailussa katsotaankin sitten feikkien suuntaan ja verrataan aitoa falskeihin tositoimissa.16 comments:

 1. Kiitos hyvästä vertailusta :) olen vähän himoinnut löllöpäätä mutten ole ostanut koska en voi vaihtaa sitä original päähän rikkoutumisen pelossa. Pitääpä ostaa feikkipää ja siihen CJS löllöpää :D olen kyllä tykännyt Clear Jelly Stamperista. Putsaan aina teippiin ja kyllä siihen tarttuu hyvin. Jos ei tartu niin putsailee vaan teippiin monta kertaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olepa hyvä vaan :). Kannattaa tilata ebaystä jos haluaa halvimman feikkiputken. Maksoikohan se koko hökötys euron siellä. Kyllä mä noita uskallan vaihdella edes takaisin eikä ne mene miksikään. Ensin olin ihan hermoheikko, mutta ei ne ihan tavallisesta kauniista käsittelystä miksikään mene.

   Delete
 2. Ihanat siniset lakat ja aikas selkee toi putkileimasin. Ihanaa että se toimii! Tiätkö saako tohon kovempaan vaihtopäätä jos se tuhoutuu?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiits :). En ole ainakaan vielä kuullut, että tuohon aitoon saisi vaihtopäitä. Mutta en kyllä usko, että se ihan helposti tuhoutuukaan.

   Delete
 3. Kiitos, hyvä ja perusteellinen vertailu! Sain itsekin tuon pehmeämmän tyynyn mutta en ole ennättänyt vielä testaamaan sitä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä :). Luulenpa että tykästyt tohon pehmeään. Se on aikas täydellinen :).

   Delete
 4. Voi kökkö! Oon niin vakuutellu ittelleni, että en todellakaan tarvi tota leimasinta, mut tän luettuani se on sit pakko saada. Ja tietty toi löllykkä kans. Ihanat kynnet, ne kyl henkii kiinaa ja juhlaa. Mistä sä saat noita ideoita toteutuksiin, ku et mee sen helpoimman ja normaalin ajatuskulun mukasen kautta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis tän tarvii jokainen, joka yhtään tykkää leimailla jotain pienempiä kuvia ja leikkiä tuplaleimauksien kanssa :). Mä en kyllä yhtään osaa sanoa mistä aivorungosta nää ideat tulee, kun en itsekään tiedä mitä kynsille päätyy ennen kuin homma on valmis :D. Kiitos Vibamon <3.

   Delete
 5. Kiitos perustteellisesta vertailusta! Mä vielä harkitsen tuon pehmeän hankkimista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos itsellesi postauksen lukemisesta :). Mukavaa jos tästä välittyi se leimaamisen ilo, kun homma toimii!

   Delete
 6. Tosi hyvä postaus! Mietin itsekin että super soft -nimike on ehkä vähän liikaa tuolle "löllölle", mun mielestä se on kyllä aavistuksen pehmeämpi kuin tuo kova, mutta että ihan super soft niin ... nääh. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Katri <3. Joo, soft olisi jo kaukaa haettu, mutta että vielä super soft :D. Softer olisi ehkä kuvaavampi, koska onhan tää pehmeämpi kuin se toinen!

   Delete
 7. Vitsit että nää sun esittelyt on ihan erinomaisia! Kiitos jälleen tästä kattavasta analyysista, taidan uskaltautua hankkimaan nyt ton peräröörileimasimen ja pehmeämmän leimasinpään. Mä kyllä niin tykkään tosta MYL:n ultralöllöstä tahmatassusta mutta kai sitä vähän kovempaankin leimasimeen tottuu kun treenailee. Vähän kyllä himottais toi Give Me Space ja kyllähän toi decalimattokin olis kiva saada. Tässä iski nyt monta himotusta yhtä aikaa. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavuutta, että tykkäsit esittelystä :). Cesarsillehan tuli nyt leimasin, jossa on suoraan se pehmeämpi pää, jos ei halua kovaa ollenkaan. Decalmatto on kyllä ihan must, en osaisi olla ilman enää!

   Delete
 8. Mun oli pakko hankkia tämä, vaikka se olikin kalli. Sain tämän tietty juuri ennen kuin kuulin, että se pehmeämpi versio on tullut ulos. Rehellisesti, mua ottaa niin paljon päähän, etten ole kaivanut tätä edes esille. Kyllä se ohi menee, mutta kun tuo normaali oli niin kallis ja.. vali vali. Pitänee vain harjoitella sillä mikä mulla on =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voihan kehvele! Voin kuvitella ton ketutuksen. Mä oon taas näköjään tehnyt niin, että saatuani tuo yhden ilmatteeksi testaukseen, ajattelin hankkia kolme muuta kopiota halvalla ihan itse (ja tietty sen aidon pehmeän tyynyn). Siis tosi fiksua! Nyt mä haluan vielä sen ihan kirkkaan (varsikin on kirkas), jossa on korkki. En yhtään tiedä miksi, mutta pakko on pakko :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)