Friday, January 22, 2016

Makeup Revolution Iconic Smokey ja muutama Ultra Metals


Urban Decayn Naked Smoky paletin ilmestymisen jälkeen Makeup Revolution julkaisi oman versionsa tästä kahdentoista luomivärin paletista ja muutti hieman paletin nimeä, joka on siis Iconic Smokey. Tällä kertaa MUR:n paletissa oli mukana ison peilin lisäksi myös synteettinen kaksipäinen luomivärisivellin tavallisen vaahtomuoviapplikaattorin asemesta. Hintaa paletilla on brändin omassa verkkokaupassa 8,34€ ja postikuluineen sen saa itselleen Suomeen noin 15€:lla. Aito UD:n nakusavu maksaa Sokoksella sen 50€.
En ole erityisen tykästynyt UD:n luomiväreihin eivätkä ne missään nimessä ole laadultaan mielestäni yli kolme kertaa parempia niin kuin hintaero yrittää viitata. Totta ihmeessä UD:n palettien suunnitteleminen ja pakkausten kaunis ulkomuoto maksavat rahaa, jonka MUR käyttää sumeilematta hyväkseen kopioimalla sävyt itselleen ja pakkaamalla pannut aina samaan muovirasiaan. Pidän MUR:n paleteista juuri siksi, että ne ovat ulkomuodoltaan kaikki samanlaisia eikä yhtä erota toisesta muuten kuin taakse painetun nimen perusteella. Ymmärrän senkin, että tämä saattaa myös ärsyttää kiireisenä aamuna, kun yrität etsiä juuri sitä tiettyä palettia.
Kävin googeloimassa UD:n paletin swatchit ja löysin ranskankielisen Youtube-videon, jossa swatchattiin molemmat paletit rinnakkain. Kyllä ne aikalailla samoilta näyttävät ja erityisesti pigmentti on yhtä hyvä molemmissa. MUR ei ole koskaan erityisemmin yrittänyt piilotella nakupalettien kopiointiaan (kulkevat nimellä Iconic 1-3) ja sävyt ovat kopiopaleteilla tasan samassa järjestyksessä kuin UD:n paleteillakin. Tämä tietysti helpottaa vertailua suunnattomasti. Olen todella iloinen Iconic-paletin uudistuksista joihin kuuluvat iso peili ja luomivärisivellin. Aikaisemmat Iconic-paletit ovat hinnaltaan muutaman euron halvempia mutta niissä on muovinen läpinäkyvä kansi (ilman peiliä) ja kaksipäinen vaahtomuoviapplikaattori. En ole hankkinut näitä paletteja lainkaan halvan ulkonäön vuoksi mutta Smokey napsahti ostoskoriin sen kummempia pohdiskeluja vaatimatta. Pikkaisen tekisi mieleni kyllä tilata Iconic 1 ja verrata sitä ihan itse UD:n naku ykköseen. Ihan vain mielenkiinnosta!


Iconic Smokey paletin ensimmäiset kuusi sävyä


Paletissa on siis 12 sävyä, joista suurin osa sisältää enemmän tai vähemmän shimmeriä. Ainoastaan neljä viimeistä sävyä ovat ns. mattasävyjä mutta niidenkin koostumus on satiinisen kermainen eikä liitumaisen mattainen. Olin erityisen ilahtunut kahdesta viimeisestä vaaleasta sävystä (Flicker ja Exhale), jotka äkkiseltään näyttävät mattakorostusväreiltä mutta sisältävät aivan hienoa hohtoa, joka tekee niistä täydelliset kulmaluun korostamiseen. Täysin matta vaalea luomiväri jää helposti liikaa näkyviin kulmaluulle eikä sulaudu muuhun silmämeikkiin luonnollisesti. Näistä kahdesta tuli heti ehdottomat suosikkini kulmaluusävyiksi. Myös kaksi tummempaa mattaa (Steam ja Rubble) saavat erityismaininnan kauniiden sävyjensä takia. Rubblea voi käyttää kasvojen varjostuksiin hätätapauksissa (esim. reissussa) ja Steam on juuri sellainen violetihtava harmaa, jota olen etsinyt koko elämäni (eli viimeisen vuoden ajan jos totta puhutaan). Pigmentti näissä mattasävyissä (vai pitäisikö sanoa epämattasävyissä) on uskomaton ja kermainen koostumus ei pääse varisemaan poskipäille.


Iconic Smokey paletin toiset kuusi sävyäShimmeriset luomivärit pelottavat itseäni aina varisemisvaaran vuoksi. Mikään ei ole niin inhaa kuin valossa tuikkiva glittertöhnä poskipäillä meikkaamisen jälkeen. Se kun ei tunnu lähtevän irti sitten millään. Esim. UD:n naku ykkösen kohdalla petyin shimmersävyihin kovasti sillä ne ropisivat iloisesti silmien alle levitysvaiheessa, vaikka yritin olla kuinka varovainen. Vielä jännittävämmäksi tilanne muuttuu, kun käsissä on vastaava paletti tummilla sävyillä, koska taotaot eivät pue ketään. MUR:n Iconic Smokeyn shimmeriset sävyt eivät juurikaan varisseet silmien alle levitysvaiheessa ja ne oli helppo häivyttää luomelle sekä toisiinsa. Iso peukku!
Swatchasin sävyn käsivarteen ja kuvasin kättä hieman eri valaistuksissa, että näkisitte miltä sävyt näyttävät. Tällaiset nudet ja smokyt sävyt tuppaavat muuttumaan kovastikin kuvissa riippuen siitä onko valo kellertävää vai sinertävää. Levitin sävyjä puhtaalle kädelle (ei primeria) sormella vetämällä eli näissä kuvissa näkyy tavallaan heikoin mahdollinen pigmentti mitä näillä saa aikaiseksi. Kerrostamalla ja pohjustajaa käyttämällä luomiväreillä saa hyvinkin tumman smokymeikin aikaiseksi, kuten meikkikuvasta näkyy. Tein koko silmämeikin Smokey-paletilla ja käytin ainoastaan paletin omaa kaksipäistä sivellintä. Olin todella positiivisesti yllättynyt siveltimen laadusta mutta MUR onkin petrannut siveltimiään viime vuoden aikana huimasti. Luomivärin lisäksi silmissä on Zoevan mustaa ja violettia vedenkestävää meikkikynää rajauksissa sekä Essencen prinsessaripsareita ripsillä. 
Jouduin hankkimaan Makeup Revolutionilta myös kaksi Real Techniques Bold Metals –kopiota (myydään nimellä Ultra Metals), koska niiden ruusukultainen sävy oli liian kaunis ohitettavaksi. Tilasin kaksi erikokoista puuterisivellintä, joiden litteä muoto vastaa omaa suosikkiani Lily Lololta. Näiden valkoisten synteettisten harjasten pehmeys on kuitenkin jotain aivan eri luokkaa kuin Lily Lolon ja muutenkin sivellin istuu kasvoilleni paremmin. Näistä taisi tulla uusia suosikkejani. Pienempi sivellin on hieman liian iso silmänalusien puuterointiin (johon käytän Real Techniquesin Setting Brushia) mutta juuri sopiva poskipunan, korostuspuuterin ja varjostuksen lopulliseen häivytykseen. Tykkään levittää ko. tuotteet viistoilla ja tylpillä siveltimillä mutta kaipailin sopivaa sivellintä näiden lopulliseen yhteensulauttamiseen (voiko noin sanoa?).
Erityismaininta sivellinten lyhyestä mallista. En voisi koskaan käyttää RT:n hienoja pitkiä sohottimia, koska tökkisin niillä peiliä niin että kilinä vaan kuuluisi kylpyhuoneesta. Meinasin hairahtaa ostamaan koko sivellinsetin, koska sen olisi saanut alennuksella, mutta en todellakaan tarvitse setin kahta muuta kasvosivellintä ja yksittäinen ruusukultainen luomivärisivellin ärsyttää jo pelkkänä ajatuksena. Pystyn juuri ja juuri elämään RT:n Setting Brushin rumuuden kanssa, koska se on niin ylivoimainen omaan tarkoitukseensa mutta en halua että sivellinarsenaalini alkaa muistuttamaan värisuoraa. Näillä MUR:n ruusukultaisilla kasvosiveltimillä oli hintaa 10€:a kappaleelta mikä on taasen kolmasosa RT:n alkuperäisten hinnasta.

No niin, olenko taas hehkuttanut tarpeeksi MUR:ia tälle päivälle? Toivottavasti brändi julkaisee lisää tällaisia luomivärisiveltimellisiä paletteja ja lisää kauniita siveltimiä. Saa ne tulla Suomeenkin, en pistä yhtään vastaan! Miettikää miten hienoa olisi päästä Makeup Revolutionin ständille vaikkapa Anttilassa tai Sokoksella? Instan puolella on aina tasaisin väliajoin kysely minne MUR:n pitäisi tulla seuraavaksi ja käyn aina uskollisesti kertomassa, että Suomeen tietenkin.

Haluaisitteko te meikkisiskot MUR:n Suomeen?


14 comments:

 1. Kivan näköinen paletti ja ihania siveltimiä :) sitten kun mulla on rahaa, oikea Smoky haluaa muuttaa meille. Kun minä tiedän haluavani aidon ja himoitsisin sitä vaikka olisi kopiopaletti :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä yritin taas testata UD:n nakua avoimin mielin, mutta harmaa lähti kävelemään liikkuvalta luomelta alle tunnissa. Kamalat suttumeikit, pöh! Mulle on ihan sama onko kopi vai alkuperäinen, kunhan vaan toimii. Nää smokymeikit pysyi siellä missä pitikin, joten MUR saa mun roposet jatkossakin. Mun on varmaan ihan pakko tilata se MUR:n nakukopio ja testata tasan sama meikki mutta eri silmiin eri paleteilla :D.

   Delete
 2. Mä tykkään näsitä MUR:in maiekeistä vallan paljon. Sillojn Epsanjassa käydessä jos olisin edes tän verran ollut perehtynyt aiheeseen (kiitos taas sun) niin olis varmasti lähtenyt useampi paletti MUR:lta sekä Sleekiltä. MUR saa ehdottomasti tulla Suomeen, siis sen pitää tulla! Nättihän sä olet ku räkäplätti <3 ja taitava <3 Mä just tiäkkö eilen mietin että millon sä taas laitat meikkiä eetteriin ja värikästä hiusta kans odottelin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneks mä en ole ollut ulkomailla meikki/kynsilakkahurahdukseni jälkeen. Mullahan menis ihan kuppi nurin kun pääsisin katselemaan vieraita hyllyjä :). Arvaa vaan laittaisinko meikkejä ja lettiä eetteriin mutta kun joku on syönyt auringon. Mä en saa otettua yhtään järjellistä kuvaa keinovalossa, joten ei auta kuin odottaa kevättä. Ja joulukuusi on vienyt mun kuvaushudit :D.

   Delete
 3. Hiton kiva paletti. Mulla ei edelleenkään ole näitä vaikka uutiskirje aina sähköpostissa kertookin tarjouksista ja uusista tuotteista. Ehkä jossain vaiheessa....

  ReplyDelete
  Replies
  1. On tää vaan niin ihastuttava :). Eka ajattelin, että onpas tavallisia sävyjä mutta laatu oli niin järjetön, ettei näissä mitään tavanomaista ollutkaan!

   Delete
 4. Aloin lukemaan blogiasi ("yllättäen") kynsijuttujen takia, mutta nyt odotan aina näitä MUR-postauksia :D (oma kynsi-innostus vähän laantunut) Kotiutin jo muutaman paletin ja vaikka ensin en oikein vakuuttunut, niin kyll nyt vaan himottaisi ostaa lisää. Etenkin Salvation-paletit kiinnostaa ja ehkä nää UD-kopiot jne kyllähän siellä riittää :D Kiitos myös sivellinarviosta, olen noita siveltimiä myös katsellut, mutten ole vakuuttunut niiden laadusta. Blogeissa tosi huonosti vertailuja hyväksi havaittuihin siveltimiin. Mutta näitä kahta voisin siis harkita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, ihanaa että löysit blogin :). Mulla on aikeissa tehdä enemmänkin näitä MUR-postauksia, kunhan saan meikkauspisteen rempan valmiiksi ja aurinko suvaitsee palata maisemiin! Mulla on kans joku vanhempi MUR-sivellin ja se on ainakin ihan kuraa (sopii kasvonaamion levittämiseen). Sen takia en meinannut uskaltaa ostaa näitä mutta otin riskin ja kyllä kannatti. On ne vaan niin pehmoiset ja nätit :D.

   Delete
  2. Oletko hankkinut iconic pro-huulipunia? Ajattelin jo etten aio tilata muuta kuin luomivätipaletteja ja sitten törmädin noihin huulipunapostauksiin ja pakko saada melkein kaikki :D

   Delete
  3. Mulla on vaan halpoja Amazing-huulipunia, koska tykkään oudoista väreistä meikkikuvia ottaessani (keltainen, oranssi, musta, vihreä jne.). Tavallisen väristä huulipunaa en oikein käytä, koska kaikki puna tarttuu hampaisiini. Vedenkestävä huulipuna on siksi mun valinta, kun lähden ulos ja multa löytyykin kaikki Salvation Velvetit :D.

   Delete
 5. Ooh mitä siveltimiä! Palettikin on tietty kaunis, mutta nuo siveltimet vei kyllä mun sydämen! 8D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on vähän sama fiilis. Tekis koko ajan mieli hipelöidä noita ruusukultaisia siveltimiä ja sipsuttaa naamaa paljaalla siveltimellä... just because I can :D.

   Delete
 6. Tämä paletti näyttää tosi kivalta! Mä olen melkein varma, että jossain vaiheessa tilaan itelleni toisenkin luomiväripaletin MURlta. Mä olen ollut tosi tyytyväinen siihen kulmakarvapalettiin ja sitä Pleasuredome palettia testailen lisää koko ajan. Sekin on ollut hyvä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää on kyllä ehdotonta huippulaatua! Luulisin, että tässä vaiheessa tiedän MUR:n olevan hyvä ja osaan odottaa hyvää palettia, mutta silti tää pääsi yllättämään. En kyllä kaipaa aitoja nakuja sekuntiakaan :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)