Sunday, January 3, 2016

Siirtokuvasunnuntai – Whispering Waves


Meinasi muuten tulla kiire uuden vuoden käynnistämisen kanssa. Olin ottanut esiin vaikka kuinka monet siirtokuvat ajatuksella, että nyt tehdään useita lakkauksia sunnuntaille. Sitten osui eteen se päivä, jolloin olisi ollut parempi vain jäädä sängyn pohjalle uneksimaan. Tiedättehän te sen päivän?
Päätin aloittaa helpolla ja otin pöydältä yhden viime vuoden (huisin jännää kutsua 2015:sta viime vuodeksi!) kauneimmista lakoista. Ajattelin lakata kynnet A Englandin Whispering Wavesilla, joka on ensivilkaisulla turkoosi scattered holo (joskin toki kaunis sellainen). Rakastuin tähän lakkaan, kun näin jossain instakuvassa aavistuksen lakassa piilottelevaa pinkkiä. Pakkohan se oli nähdä omin silmin!

Tämä on ehdottomasti niitä lakkoja, jotka pitää kokea itse. Jostain käsittämättömästä syystä lakan kauneus on todellakin kuiskailevaa sorttia, koska sitä ei saa tallennettua kuviin eikä videolle. Olin pyörtyä, kun vein lakan päivänvalolampun alle ja liikutin pulloa eri asentoihin. Trooppisen turkoosin seasta paljastui kirkasta vihreää ja pinkkiä multichrome-tyylin. Kaiken järjen mukaan tämä pitäisi olla helposti taltioitavissa videolle, mutta ei tällä kertaa. Kynsillä lakka kuitenkin loistaa yhtä upeana kuin pullossakin.
Tarkoituksenani oli lakata muutama kynsi hopeisella lakalla ja leimata niiden päälle turkoosilla tyyliin "jotain kivaa". Turkoosit kynnet oli tarkoitus koristella hopeisilla siirtokuvilla. Leimailut menivät aivan päin mäntyä ja päädyin poistamaan hopeiset lakat kokonaan. Annoin periksi ja lakkasin lopuillekin kynsille kuiskauksia. Isot hopeiset kukkasiirtokuvat olivat todella kauniita ja helppoja käyttää. En halunnut kuitenkaan peittää kaikkia kynsiä isoilla siirtokuvilla, joten lisäsin muutamalle kynnelle pienempiä hopeakukkasia.
Tässä vaiheessa aikaa oli mennyt jo pari tuntia näihin helppoihin lakkauksiin ja olin aivan valmis laittamaan pillit pussiin. Asettelin pikkukukkasiin vielä pienet valkoiset helmiäiskiiltoiset niitit ja parkkeerasin kuvauspisteelle. Kiroilin kameran ja valoboksin kanssa vartin ennen kuin tajusin, etten ollut sytyttänyt toista päivänvalolamppua lainkaan. Vääntelin ja kääntelin pimeää lamppua olevinaan parempaan asentoon valaisemaan kynsiä! Oli muuten aika voittaja-olo.
Näin laitettiin käyntiin tämän vuoden siirtokuvasunnuntait. Vähän vielä koneisto kitisee aikaerorasituksesta (vannon kärsiväni tästä aina vuoden vaihtuessa), mutta kyllä tämä tästä taas lähtee liikenteeseen. Sain eilen illalla mielettömän idean kynsiin ja aloin taas väsätä niitä keskellä yötä. Tänään sain kynnet ja kuvaukset rekvisiittoineen valmiiksi. Toivottavasti kuvat onnistuivat, koska rekvisiitta on jo tuhottu ”todistusaineistona”! 17 comments:

 1. Haha minäkin joskus ihmettelin pimeitä kuvia...sitten tuli äly hoi, älä jätä -olo kun tajusin sytyttää kaikki lamput päälle xD
  Whispering pitää todellakin kokea itse. Onneksi mulla on se. Pinkki hohde on tosi jännä ja ei sitä kyllä saa kuviin vangittua, ei sitten millään. Kivasti yhdistit hopeita siirtokuvia, ei nämä kynnet yhtään enempää tarviiskaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aina ei vaan osaa :D. Onneksi oli noin kaunis lakka niin ei mennyt hermot ihan totaalisesti.

   Delete
 2. Onpas se upea lakka! Huh hei! Kyllä noita älyn riemuvoittoja aina joskus tulee ja sitte ei voi ku nauraa ittelleen... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! Ensin kiroillaan ja sitten naureskellaan :D.

   Delete
 3. Mulla kävi tuon lakan kanssa niin, että ihastuin kuvissa, vihastuin tikulla ja rakastuin kynsillä. :D Mutta siitä on tulossa postaus sitten vähän myöhemmin. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hui kauheeta! Mitähän kummaa siellä tikulla tapahtui? Nyt jo oikein jännityksellä odotan :D. Onneksi loppu oli kuitenkin rakkautta <3.

   Delete
 4. Uu tuo lakka on kyllä upea, sinisen sävyt vaan vetoaa minuhun. :D Tosi ihanat kynnet :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on kanssa heikko kohta sinisten ja vihreiden kanssa. Eli turkoosien ohi on aika mahdoton kävellä :D. Kiitos <3.

   Delete
 5. Tosi upea lakka, mutta uskottelen itelleni, etten tarvii sitä. Nuo siirtikset sopii ihan täydellisesti siihen <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Älä yritäkään! Tai siis mäkin yritin pari viikkoa mutta sitten petti harkintakyky, enkä kyllä kadu hetkeäkään. Tämä on livenä jotain niin uskomatonta <3.

   Delete
 6. En oikein sinisestä yleisesti välitä, mutta tämä on kyllä poikkeus! Ihana! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin katsoin eka, että jaa taas uusi turkoosi, mutta tämä on uniikki. Jotenkin metallisen oloinen olematta kuitenkaan sellainen paksu ja raskas foil. Ja sitten ne värinvaihdokset! Ei tätä voi selittää, pakko kokea :D.

   Delete
 7. On tää vaan niin kaunis lakka! Siirtokuvat sopii hienosti koristamaan tätä ihanuutta, eivätkä peitä lakkaa liikaa. Tätä on kyllä ihan pakko sutaista kynsille ihan piakkoin, en ole ehtinyt testailemaan tätä muutoin kuin leimaukseen. Sen verran sain tähän kosketuspintaa että huomasin lakan tahraavan melko pahasti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en edes ajatellut tämän sopivuutta leimaukseen, kun koostumus on niin läpikuultavahko. Tai siis erilainen kuin Aenkulla yleensä, kun niiden lakat peittää monesti helposti yhdellä kerroksella. Pitääkin testata pian leimaamista tällä. Mä en edes miettinyt tahraamista ja unohdin laittaa aluslakat kaikkineen. Ei värjännyt onneksi kynsiä ollenkaan vaikka oli kynsillä pari päivää, huoh!

   Delete
 8. Onpa kauniin harmoninen kokonaisuus ♥ Lakkakin on oikein nätti, vaikken nyt ihan erityisesti rakastunutkaan. Kai tää pitäisi nähdä livenä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Nena :). Tää on kyllä livenä ihan leuatloksauttava näky. En ole ennen törmännyt näin mahdottomaan kuvattavaan. Jospa hän on vähän ujo :D.

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)