Wednesday, January 13, 2016

Urban Nomad – Kevään muotia kynsillä


Pantonen pastellisävyjen julkistamisen jälkeen olin melko vakuuttunut, että koko kevään saamme selata muotilehtiä täynnä vauvasävyjä. Tartuin innolla viime viikolla postiluukusta putkahtaneeseen H&M:n kevään 2016 kuvastoon, jonka kansi oli yllättäen okran sävyinen. Tulevan kevään muodista löytyi kyllä myös ne vaaleanpunaiset ja vaaleansiniset sävyt, mutta kauniin eteerisinä ja utuisina eikä lainkaan ylisöpönä pastellihattarana.
Kannen okra puikkelehti väripilkkuna mukana koko kevätmuodin esittelyn ajan. Ensin sinappinen sävy vaikutti oudolta valinnalta kevääseen, onhan se tyypillisesti murrettu syysväri. Yhdistettynä mustavalkoiseen paimentolaiskuvioon, vaaleaan vedenvihreään sekä puuterisiin Pantone-sävyihin okra oli kuin olikin nappivalinta kevään pastellien sekaan. Voimakkaat mustavalkoiset kuviot tuovat tyyliin jämäkkyyttä ja ryhtiä, mutta ilman tasapainottavaa okraa ne eivät muodostaisi toimivaa kokonaisuutta vaan jäisivät pastellien kanssa kahdeksi erilliseksi faasiksi.
H&M:n kuvastossa tämä tyyli on nimetty termillä Urban Nomad. Tällä viitataan kaiketi nykypäivän hektisen elämäntyylin aiheuttamaan irrallisuuteen tai positiivisemmin ilmaistuna kaupunkiympäristön moderneihin paimentolaisiin, jotka näkevät itsensä osana koneistoa eivätkä kaipaa varsinaista kiinnekohtaa elämälleen. Jotenkin tämä viesti on ristiriidassa Pantonen Rose Quartziin ja Serenityyn liitetyn rauhoittumisen ja hetkessä elämisen tematiikan kanssa. Mutta ehkä kyse onkin juuri jännitteestä näiden kahden välillä, Homo Sapiensina tunnetun ikiliikkujan ikuisesta kaipuusta sisäiseen tasapainoon ja tyyneyteen.
Oli miten oli, ihastuin H&M:n luomaan tunnelmaan ja pienen mielenhäiriön vallassa leikkelin kuvastosta kaiken mikä vähääkin viittasi okraan ja kokosin palasista inspiraatiotaulun. Leikkeisiin jäi mukaan mustavalkoisia, voimakaskuvioisia tekstiileitä ja yhdistelmä muistutti jotain äskettäin näkemääni. Valitettavasti olin tehnyt visuaalisen havainnon Instagramissa, mistä on täysin mahdoton tallentaa itselleen muistiin kauniita inspiraatiokuvia kännykällä. Muistin kuitenkin etäisesti, että kuvassa esiteltiin uutta indiekynsilakkaa, joka oli uskomattoman kaunis sinapin sävyinen hololakka.
Arvatkaapa muistinko lakkamerkin? No en tasan! Päätin kuitenkin kaivaa kuvan keinolla millä hyvänsä Instagramista ja muutaman tunnin päästä päädyin unkarilaisen bloggaajan @lakkomlakkom instatilille. Indielakkamerkki on Il était un vernis ja okran sävyinen holo nimeltään #hellosunshine #HASHTAG-kokoelmasta. Eipä ihmekään, etten muistanut merkin nimeä, kun ei tuo franska oikein taivu omaan suuhun. Mistähän näitä kaunokaisia saisi itselleen (edit: The Nailista Shopista ainaskin)? Ikään kuin kaipaisin uutta indielakkaihastusta elämääni, mutta on kai sitä pahempiakin tapoja tehdä uusia reikiä päähän. Kaunis kiitos siis Edinalle tästä inspiraatiosta, jonka matkin itselleni aivan sumeilematta.
Pohjalla kynsillä on Color Clubin sinappinen ihanuus Je Ne Sais Quoi, joka levittyy kauniisti ja peittää kahdella kerroksella juuri niin kuin pitääkin. Päälle leimasin lumihiutaleita MoYou Londonin Enchanted 16 –laatalta kolmella leimauslakalla. Tipautin mustaa harmaata ja valkoista MoYou Nailsin leimauslakkaa kuvan yhteen reunaan ja vedin scraperilla värit koko kuvan päälle muutamaan kertaan niin, että sävyt sekoittuivat hieman toisiinsa liukuvärimäisesti. Leimailu sujui kätevästi tuttuun tapaan MYL:n suorakulmalöllöllä.
Pohjalakkani ei ole holo, kuten Edinalla, joten mieleni teki saada kynsille jonkinmoista syvyyttä ja kimallusta päällyslakan muodossa. Mietin ensin holotopperia, mutta H&M:n kuvaston sivuilta leikellyn inspiraatiokollaasin kultaisten sävyjen myötä otinkin käyttöön Essencen joulukalenterista tulleen kauniin kultaista glass fleck/shimmeriä sisältävän mattalakan Add on Magic!. Kyseessä on todella onnistunut kimalletopperi, joka muistuttaa China Glazen White Capia, mutta on hieman kevyempi eikä peitä alla olevaa leimausta yhtä voimakkaasti. Kynsille tuli upea kultainen hehku ja lumihiutaleet näyttivät syttyneen kimaltelemaan kevätauringon loisteessa. En halunnut lopputuloksesta mattaista, joten levitin kynsille vielä kerroksen HK Girliä pikakuivattajaksi.

Ihastuin okraan ja näihin kynsiin eivätkä ne mielestäni ole lainkaan syksyiset. Ehkä okran/sinapin saa siis hyvällä omallatunnolla ottaa esiin lakka-arsenaalista myös keväällä? Seuraavaksi olen pakotettu matkimaan kynsille kuviota kuvastosta löytämästäni neuletakista. Mukana on okraa, vedenvihreää, valkoista ja mustaa. Herkullista!

Sytyttääkö okra kevääseen vai pitäisikö sävyn olla mielestänne rehellisemmän tipunkeltainen palauttaakseen auringon sieluihinne? 21 comments:

 1. Mun pitäisi sanoa, että tämä ei ole yhtään mua värinä, mutta jotenkin taas ihastuin tuohon väriin ja näihin kynsiin täysin? :o Olenkohan mä nyt vuorostaan sitten ihastumassa keltaisiin??? Ensin tuli vihreät ja nyt... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanos muuta! Mä en voinut sietää sinappia vuosi sitten :).

   Delete
 2. Mahdottoman ihanat <3 mieluummin okraa kuin mitään liian hempeää ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Se on kyllä totta! Hemppiksiä on kiva yhdistää tällaisiin oudompiin väreihin mutta yksin ne tulee korvista aika iloseen.

   Delete
 3. Munsta nää kynnet on täynnä kevättä ja aurinkoa ja iloa! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa :). Tuo Essencen topperi toi kyllä upean auringonpaisteen kynsille!

   Delete
 4. Ihanat kynnet :)Kyllä okra ihastuttaa, varsinkin musta-valko-harmaaseen yhdistettynä :)

  -JossuK

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jossu :). Mäkin vielä pikkasen karsastan tätä okraa mutta musta-valkoiseen yhdistettynä se toimii paremmin kuin hyvin!

   Delete
 5. Okra värina on ihan jees, mutta en osaa kyllä kuvitella itelleni mitään okran väristä paitaa päälle. Kynsilläni ehkä voisin harkita asiaa :D
  Mutta nätit on nämä siun lakkaukset ^.^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on ihan sama juttu! Yritin löytää kaapeista jotain tämän väristä vaatetta tai huivia, mutta ei sitten mitään. Multa tää sävy kyllä vie kaikki värit naamalta eli ehkä parempi pitää sitä vain kynsillä tai sukkiksissa :). Kiitos <3.

   Delete
 6. Wau! Leimat on tosi hienosti onnistuneet :) Mä tahdon myös osata tehdä tuollaset leimat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anni :). Nää on ihan sikahelppo tehdä. Ihan sama systeemi kuin tavallisestikin paitsi, että tipauttaa laatalle kuvan reunaan kolmea eri väriä yhden asemesta. Ne sekoittuu ihan itsekseen kyllä siihen laatalle.

   Delete
 7. Okra näyttää upealta sun kynsillä ja väri sopii hyvin sun ihon sävyyn, huikeat kynnet! Leimaukset kruunaavat lakkauksen hienosti. Mietin tässä kuumeisesti että sopiskohan okra mun kynsille, vähän oon vielä kahden vaiheilla pohdinnoissani, mutta ehkä sitä okraa pitäis vaan testata rohkeasti.

  Mun mielestä il etait Un verniksiä myytiin ainakin joskus hypnoticilla. Jos en nyt ihan väärin muista niin ostin sieltä viime vuoden loppupuolella kyseisen merkin lakan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tintti :). Joo, mäkin huomasin että Hypnoticilla näköjään oli näitä kaunokaisia. Onneksi pidin vielä näppini erossa tilauksesta.

   Mä karsastan okraa (ja muita syksysävyjä) aika paljon itseni lähellä. En voisi kuvitellakaan esim. sisustuksessa tätä sävyä ellei se sitten olisi liitettynä täysin mustavalkoiseen tehoväriksi. Mun kasvoilta katoaa kaikki väri, jos laitan tämän värisen paidan päälle, enkä omistakaan yhtään vaatekappaletta okran sävyssä. Mutta yritän siedättää itseäni tällä tavalla kynsien kautta, koska onhan tuo vaan niin kaunis sävy, etenkin mustavalkoisen kanssa.

   Delete
 8. Aikas käheet hei! Ihan saakutin hienot siis, mä tykkään tästä färistä ihan tositositosi paljon. Onko toi keltsimpi kun se mökkihöperö-kokoelman Oh Deer? Siis että pitääks olla molemmat? Pliis, sano ei. No mut hei, kuitenkin aivan maailman hienoimmat nää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä oon kanssa miettinyt tuota Oh Deer hommaa, mutta olen päätynyt siihen, että nää on varmaan niin samanlaiset ettei tartte molempia. Eli ei tartte tilata :D. Mä säästin sulle just rahaa! Kiitos tositosi paljon <3.

   Delete
 9. Kauniit lakkaukset! Sun kynsien pituuksilla esimerkiksi juuri tuo MoYoun leimakuvio jopa näyttääkin joltakin. Saman kun iskee omille nysille, niin kuvasta jää kynnelle sellainen murto-osa että melkein joskus harmittaa...

  Nää on kyllä keltaisen värin käyttöä kauneimmillaan kynsillä! (Tai okran... mä en tunnista eroa.;) )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Tää on kyllä yksi niitä leimoja, joissa kynnen pituudella on tosi paljon merkitystä. Mun pitää oikeasti viilata mun kynnet MYL:n laattojen kuvakoon mukaan, koska ei saa olla liian lyhyt eikä liian pitkä. On tää hankalaa! Joo, keltsistä on moneksi :D.

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)