Saturday, June 18, 2016

Beauty Corner FKA Kitchen!


Tapahtui niinä päivinä, että Malle kyllästyi ruokapöytään, joka nurisi kurjaa kohtaloaan keittiön nurkkaan ahdettuna. Neljän hengen pöytä oli tungettu niin tiukkaan väliin, että sen äärellä syöminen olisi onnistunut vain paperinohuilta hengiltä. Malle oli valloittanut pöydän (ja koko keittiön) omalle harrastukselleen, johon kuului mausteiden ja patojen asemesta glitteriä, kynsilakkaa ja meikkisiveltimiä. Jääkaapin läheisyys oli lähinnä mukavuuskysymys mikäli huikopalan tarve iskisi kesken kynsien lakkailun.

Vuodenvaihteen tienoilla Malle sai neronleimauksen, jonka puki siltä istumalta sanoiksi herra BTN:lle: ”Mitäpä jos myydään ruokapöytä pois ja mä teen keittiöstä itselleni meikkailu- ja lakkailupisteen”. Näihin sanoihin on saattanut päättyä monikin avioliitto, mutta tässä perheessä ei pienestä inistä ja herra BTN:kin päätyi vain tokaisemaan, jotta ”Anna mennä!”. Seuraavalla viikolla pöytä oli myyty (verhot vaihdettu) ja paperilla oli sisustusarkkitehtien kansainvälisestikin kadehtima suunnitelma uudeksi nurkkaukseksi. Tila oli ahdas mutta senttipeli ja järjestelmällisyys (suomeksi ”pilkunviilaus”) on ollut aina Mallen vahvuus.

Ikeareissulla saatiin tuhlattua juuri hankittuja ruokapöytärahoja ja eurot vaihtoivat omistajaansa. Tarkoituksena oli, ettei hommasta koituisi juurikaan ylimääräisiä kuluja vaan Malle myisi vaikka alushousut päältään saadakseen tarvittavat oravannahat kasaan (eihän se homma tietenkään ihan budjetissa pysynyt). Onneksi Malle ja herra BTN eroavat yhdellä merkittävällä tavalla toisistaan (no ehkä muutamalla merkittävällä tavalla). Siinä missä Malle näkee kasan paketissa olevia huonekaluja uhkana ja perääntyy kulmaan suunnittelemaan pakoa ulkomaille, herra BTN näkee lapsuuden Legot ja onnistuu vaivoin riisumaan ulkokenkiään ennen pakettien kimppuun hyökkäämistä.


Muutaman perkeleen vierailtua keittiössä, Malle palaa pääkallopaikalle (tässä taloudessa sekin tulee höyhenillä varustettuna, ks.kuva) ja silmien edessä avautuu… täsmälleen sisustussuunnitelman mukainen kuva (mä oon niin HYVÄ!) ja yksi väsynyt mutta onnellinen ruuvinvääntäjä hyvin ansaittu olunen näpeissään. Parin tunnin kuluttua valkoinen autuus on peitetty ennalta suunnitellun mukaisella kasalla kynsi- ja meikkihärpäkkeitä. Tarvittiin vielä reissu Terraan (kattovalaisin ja printterin alla olevat laatikot) sekä muutama täsmähankinta sisustuselementtien muodossa ja homma alkoi olla valmis.


Olohuoneesta katsottaessa keittiö näyttää itse asiassa selkeämmältä sekä avarammalta kuin ennen ruokapöydän myymistä ja lakkauspiste jää sopivasti hyllyn taakse piiloon. Otin samalla tehtäväkseni järjestää leimauslaatat järkevämmin, koska hävitin kaikki pinkit säilytyskansiot, jotka värjäävät ja tuhoavat valkoisen pöytäpinnan sille osuessaan. Ostin Kärkkäiseltä puisten säilytyslokerikkojen kanssa keräilykorttikansiotaskuja (yläfemma, neljä sanaa yhdessä!), joihin sujautin kaikki pienet pyöreät leimauslaatat kartonkipalasten kera. Pyhänä tarkoituksenani olisi leimata testileimat kartonkeihin, jotka toimivat myös tukena taskuille. Kansio on muuten hyvä ja toimiva, mutta muutama ärräpää on jo päässyt sivujen taituttua äkillisesti väärään suuntaan laattojen sinkoillessa ympäri keittiötä kuin lentävät lautaset ikään.

MoYou Londonin laatat sopivat täydellisesti myöskin Kärkkäiseltä hankittuun reseptilaatikkoon. Arvatkaa olinko näky kulkiessani Lahden liikkeessä ympäriinsä tunkien mukaan ottamaani testilaattaa jokaiseen laatikkoa muistuttavaan esineeseen. Überin ja Pet’lan laatat ovat muiden isompien laattojen kanssa peltisessä reseptilaatikossa, jonka hankin… arvaatteko jo… kyllä, Kärkkäiseltä. Tilasin isot puiset lokerikot postitse ja paketti saapui muutamassa päivässä postiin. Paljon helpompaa kuin istahtaa autoon, ajaa Lahteen ja todeta tunnin etsimisen jälkeen, että haluamasi tuote on loppu. Pikkuisiin laatikoihin mahtuu akryylimaaleja, koristehyrriä, glitterpurkkeja ja muuta koristelusälää.

Ikean Malm-kampauspöytä oli ainoa järkevä vaihtoehto meikkaustarkoitukseen, koska se on tyylikkään yksinkertainen, tulee lasikannella varustettuna ja maksaa vain satasen. Isoon laatikkoon mahtuu paljon meikkejä ja pöytä on mukavan korkea meikkailutarkoitukseen. Lakkailupöydäksi valitsin valkoisen 120cm:n pöytälevyn valkoisilla jaloilla Ikeasta. Lasilevyn kanssa pöytä tuli maksamaan 40€. Pöydille jäi runsaasti tilaa meikkisiveltimille ja erinäisille purkeille ja rasioille. Erityisen ihastunut olin Kärkkäiseltä (ei, tämä ei ole maksettu mainos) löytämääni metallirasiaan, jonka kantta koristavat kivat meikkiaiheiset kuvat ja jonka sisuksiin tungin loput akryylimaalini. Toiseen metallilootaan sain ahdettua kynsifoliot kauniisti riviin.

Tämä kaikki tapahtui vuoden alussa, jonka jälkeen olen kuvien perusteella tilannut ebayn tyhjäksi meikkisiveltimistä. Löysin ebaystä myös näpsäkän akryylisen huulipunalaatikoston, jonne sain mahtumaan 3x12 huulipunaa. Samaisesta ihmemaailmasta tilasin myös perhosia liitelemään seinälle sekä ison akryylisen lakkatelineen leimauslakkoja varten. Leimauslakkojen alla oleva laatikosto (kyllä, harrastan kerrospukeutumista ja kerrossisustamista) on taas sieltä Kärkkikseltä ja siellä majailevat kynsivinyylit, isot luomiväripaletit ja erinäinen määrä swatchattavia kynsilakkoja. Palaset-laatikostot ovat muistoja lapsuudestani ja olen NÄÄÄÄIIIIIN onnellinen, että olen kantanut niitä mukanani kaikki nämä vuodet. Seitsemän laatikostoa pitävät nyt keittiössä sisuksissaan huulipunia, rajauskyniä, luomivärejä, poskipunia, aurinkopuutereita ja kynsitarvikkeita. Onhan niissä jo vähän ajan patinaa mutta hei, kenessäpä meistä ei.
Alkuperäinen työtuolini oli Ikean Vilmar, joka on nätti kuin sika pienenä mutta sain sen vuoksi parissa viikossa tulehduksen kantapäähän (istun mielelläni koneella kantapää tuolilla polveen nojaten, vapiskaa ergonomit) ja verisuonen pullistuman yläpäähän tuolin jatkuvasta haamunarinasta (tuoli elämöi ja poksui jatkuvasti kun siinä ei istunut). Menin nöyränä tyttönä takaisin Ikeaan ja työnsin kotiin pehmustetun työtuolin, jonka peräti kasasin ihan itse. Onhan siinä nätit rusutit takana ja keittiöön sopiva ruutukuvio. Ja pylly tykkää pehmukkeista. Lakkailupisteen alle on myös kummallisesti ilmestynyt rullakko, joka kantaa erittäin epämääräisiä tavaroita ja johon potkin jalkojani kynsiä lakatessani. Mutta jokainen säilytystilasentti on käytettävä hyväksi, etenkin kun meikki- ja lakkavarastoni pullistuu sen minkä kerkiää.
Viimeisin ja toivottavasti viimeinen muutos pisteellä tapahtui viime viikolla, kun toinen kuvauslampuistani poksahti. Tilasin ledit alun perin Valotornista ja lähetin sinne kyselyä lamppuihin liittyen, sillä mielestäni alle 3000h:n paloaika ei vastaa korkeaa hintaa. Nykyäänhän lamput maksavat enemmän kuin itse valaisimet. Sieltä lafkasta ei ole kuulunut minkään maan vastausta eikä GU10-kantaisia päivänvalolamppuja niin vaan lähdetä ostamaan lähimarketista. Päädyin siksi vaihtamaan koko valaisimet, koska Valotornista en ainakaan enää tilaa koskaan mitään. Ostin tilalle rumat mutta käytännölliset Tertialit ja niihin Ikean päivänvaloledit samalta istumalta. Helppoa ja edullista, olisinpa tajunnut tämän jo vuoden alussa ja säästänyt pitkän pennin.

Nyt on ihan meikata luonnonvalossa suoraan ikkunan edessä. Meikkausaika on varmasti kaksinkertaistunut, koska touhu on niin kivaa kun saa oikein istua eikä tarvitse hikoilla kylppärissä huonon valon ja tulikuuman patterin kanssa. Mikäli joskus sattuisi sellainen helvetillinen tilanne, että joutuisin meikkaamaan pimeällä, löytyy laatikosta led-valoin varustettu peili… ebaystä tietenkin.

Tällaista kuuluu mun keittiöön, mitäs teidän kyökissä kokataan? 26 comments:

 1. Tuonne kun pääsisi...ihan kuin loputon suo missä on kaikkea kivaa :) minä järjestin vaatehuoneeseen oman kynsipaikkani. Siellä on Helmerit, Malm kynsipöytänä ja kuvauspaikka. Pääasia on ettei kissat pääse sinne :D ne hyppivät joka hyllyllä muuten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joku erillinen tila olisi kyllä ihan unelma, mutta kyllä tämäkin nyt toimii, kun molemmille osapuolille sopii hieman erilainen keittiöratkaisu. Onneksi ei sentään elukat pääse hyppimään pöydille :).

   Delete
 2. Meillä on kyökki kyökkinä koska mulla on ihan oma huone tätä sotkua varten :D ja sotkunen se onkin. Aina kaikki käytetyt lakat ym härpäkkeet pitkin pöytää niin ettei kantta näy. Missä on neitsyen järjestyksen taju, oi missä? Hyvä että nakkasit ahtaan ruokapöydän lihoiksi ja sijoitit tähän kivaan ammattilaisen työtilaan <3 Mulla on vaan mustia perhosia ja jossain laatikossa värikkäät räpyttelee. Ehkä pitää käydä päästämässä ne vapaaksi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sen takia on tavallaan ihan hyvä, että tää nurkkaus on keittiössä ja näkösällä koko ajan. Vähän pakko pitää järjestyksessä ja siivota heti romppeet pois. Tämän neitsyen pää ei kestä juurikaan edes epäsuoria kynsilakkarivejä :). Käy ihmeessä vapauttapasssa perhulaiset. Mulla ne aluks tippui aina spontaanisti yksi kerrallaan pöydälle kesken lakkauksen. Voit kuvitella säikähdinkö, kun mä vielä pelkään perhosia! Nyt niiden pitäisi olla kaikkien kunnolla kiinni (sormet ristiin).

   Delete
 3. Tätä postausta olikin jo ootettu! Näyttää niiiin kivalta 8) Mä niin ootan sitä, että pääsen muuttamaan omaan kämppään ja tehtyä itelleni lakkaus-/meikkauspisteen. Ideakin on jo valmiina,mut kiitos pääsykokeiden, joudun oottamaan ainakin vielä vuoden..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos mä asuisin yksin, siellä kämpässä ei olisi muuta kuin kaneja ja kynsilakkaa :). Uunikin olisi hyvä säilytyspaikka vaikka kynsikoristeille!

   Delete
 4. Mikä aarreaitta! Tuonne kun pääsisi penkomaan :D Mä valloitin kans edellisessä asunnossa keittiönpöydän kynsijutuillani, mutta koska tehdään päivittäin ruokaa ja tykätään syödä ruokapöydän ääressä, oli homma vähän hankalaa. Mutta kun vuosi sitten ostettiin uusi asunto, saatiin vihdoin lisähuone ja nyt siellä on mun kynsipiste ja miehen kitarat sulassa sovussa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin meen välillä penkomaan omiin lootiini. Joskus tulee sellaisia ostospyrähdyksiä, ettei edes muista mitä on tullut hankittua :). Mä oon nyt ihan ihastunut tähän keittiöratkaisuun, kun sen vihdoin tajusin toteuttaa. Joskus oikein kismittää miksi pitää tehdä asioita vanhalla tutulla kaavalla vain sen takia, että asioiden muka kuuluu mennä jollain tietyllä tapaa.

   Delete
 5. No vau. Nyt kyllä kelpaa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No älä! Yhdellä kädellä lakkaa kynsille ja toisella sapuskaa suuhun jääkaapista :).

   Delete
 6. Näyttää niin hyvältä! Meillähän on ruokapöytä, mutta sitä käytetään lähinnä tietokonepöytänä. :D Toki nörtätessä on hyvä samalla syödä sen "ruokapöydän" ääressä. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti :). Mä en muista koska olisin viimeksi syönyt ruokapöydän äärellä. Aina siinä on ollut tietokone ja muuta sälää harrastuksesta riippuen. Oikein ahdistaa ajatus, että pitäisi istua pöydän ääreen syömään ja höpöttelemään turhanpäiväisiä :).

   Delete
 7. Hertsykkeli minkä näköstä!! ♥ Koskahan viimeksi olisin ollut jostakin näin mahdottoman kateellinen? :D Ihanan näköstäääääää

  ReplyDelete
  Replies
  1. Älä sie höpötä <3. Mä oon lähinnä kiitollinen siitä, että parisuhteen toinen osapuoli ei pistänyt kapuloita rattaisiin vaan antoi mun toteuttaa hullun suunnitelmani. Kai se on vaan järkevää, että se kohta elämässä minkä kimpussa viettää eniten aikaa on sitten kanssa just eikä melkein toimiva ja oman näköinen :).

   Delete
 8. Meillä on keittiö niin pieni, että siellä ruuanlaitto on yhtä tuskaa. Keittiö on myös L-kirjaimen mallinen eikä siellä ole yhtään laskutilaa. Tällä hetkellä keittiö toimii ruuansäilytyspaikkana ja tiskien pesupaikkana. Keittiönpöytä toimii ruoka-asitoiden ja -vuokien säilytystilana. Koska meillä on tuvanpöytä ja -penkit, toinen penkki toimii kattilavarastona ja toinen chilin kasvatusalustana :D Syöminen tapahtuu olohuoneessa tai tietokonepöydän ääressä. Ehkä seuraavassa asunnossa olisi kunnon keittiö :D
  Upea meikkinurkkaus ^_^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä taas on iso keittiö. Sellainen vanhanajan keittiö. Nykyäänhän keittiöt tehdään enemmän läpikulkupaikoiksi ja yhdistetään olkkarin kanssa. Tykkään enemmän sellaisesta uudemmasta ratkaisusta, koska me ei olla mitään keittiöihmisiä (kun ei ole lapsiakaan). Nyt sain hukkaneliöt käyttöön ottamalla huoneen ihan kunnolla muuhun toimintaan. Muuten tääkin olisi vaan ruoansäilytyspaikka ja tiskien pesupaikka, vaikka iso tila onkin :). Kiitti Arlene <3.

   Delete
 9. Sun keittiös on paaaaljon kivemman näköinen kuin mun! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii :). Ainoa vika tässä on kovaääninen jääkaappi, joka jokeltelee mun korvanjuuressa päivät pitkät. Siihen on tullut jo pari lommoa, kun oon käynyt vähän monottamassa reppanaa.

   Delete
 10. Kyllä pienoinen kateus iskee tällaisen postauksen yhteydessä! :D Mä en tosin voisi millään keittiötä uhrata harrastukselle, siellä on 8-hengen pöytä, jonka miehen isä on itse tehnyt ja se on tosi rakas meille. Eihän me sen ääressä syödä kuin ehkä kerran viikossa ja silloinkin kahdestaan, mutta onhan se hieno. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Älä höpötä siellä :). Mä oon ollut aina ihan ylikade sun nurkkaukselle ja siitä tää idea varmaan sai alkusykäyksensäkin. Ainoa asia minkä haluaisin muuttaa tässä olisi erillinen kuvauspiste, joka olisi heti toimintakunnossa. Toisaalta on ihan hyvä, että mun on pakko siivota jälkeni ja tyhjentää pöytä, että saan valoboksin nostettua pöydälle. Eihän siinä kuitenkaan montaa minuuttia mene :).

   Delete
 11. No johan on upea keittiö, kyllä tuolla kelpaa kynsiä lakkailla ja meikkailla. Näyttää myös siltä että kaikille tavaroille on oma paikkansa, joten asioiden löytäminen on varmaan kohtuullisen helppoa. Sun idea oli todella hyvä ja toteutus näyttää onnistuneen erinomaisesti :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, just nimenoman keittiö :D. Olis pitänyt varmaan ottaa vielä kuva 180 astetta toiseen suuntaan niin olis ehkä näyttänyt jopa keittiöltä. Mun on aina pakko tietää missä mikäkin juttu on, joten noi pikulaatikot helpottaa elämää aikas paljon, kunhan vaan saan sisäistettyä missä mitkäkin namiskuukkelit ovat.

   Delete
 12. Ihana nurkkaus! Sulla on niin paljon enemmän tilaa, kun mulla! Mulla on kaikki tungettuna yhteen lipastoon, ihan sekmelskaksi! Meillä keittiö on miehen aluetta, joten sinne ei ole kynsilakoilla asiaa. En tosin pistä pahakseni, sen verran makoisia ruokia sieltä tulee =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, en muakaan haittaisi jos joku tekisi keittiössä muutakin kuin asetonihuuruilua :). Ennen tykkäsin tehdä ruokaa ja leipoa mutta nyt pariin vuoteen en ole kokannut kertaakaan. Leipä- ja jugurttilinjalla :). Mulla on nää lakat vallannut jo olkkarinkin, kun tyhjensin yhdestä kaapista DVD:t (salaa) ja laitoin kynsilakkoja tilalle. Nyt alkaa olemaan taas sellainen tilanne, että pitää lähteä metsästämään uutta kaappia vallattavaksi. Miten olis jääkaappi :D.

   Delete
 13. Oi miten ihanan näkönen lakkausnurkka sulla ♥ Hei mistä toi ensimmäisen kuvan neliö lokero/hylly on? Mä oon etsinyt tollasta jo monta vuotta! Kerran löysinkin Sotkasta, mutta ei se ollutkaan myynnissä ku se olikin joku sohvan kuljetukseen liittyvä osa :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi hyllykkö on Kärkkäiseltä kanssa. Tässä on suora linkki:
   https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/living-marokko-30x7x30-cm-hyllykk%C3%B6#spst
   Mä kans aina löydän kaupoista kaikki jutut, mitkä ei vahingossakaan ole myynnissä :).

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)