Wednesday, June 1, 2016

Holoseksuaalin luolamaalaus


Blogitauko himppasen venähti mutta haitanneko tuo mittään. Parempi myöhään (tai kesäkuussa) kuin raskaana, vai miten se nyt menikään! Käsi on sentään kunnossa, vaikka yllättävän kauan sen kanssa sai tällä kertaa taistella. Jossain välissä keväällä otin geelit pois kynsiltä ja yritin uskotella itselleni, että saan omat sarveismuodostumani kasvamaan ahkeralla hoidolla ja vitamiineilla. Juuei, ei onnistu edelleenkään. Kynnet katkeilivat ja murtuivat, vaikkei niissä ollut lainkaan vapaata kasvua näkyvissä. Testasin kaikki hoitolakat ja ravintolisät mutta perimälleen ei loppuviimeksi paljoa mahda. Lopulta palasin vielä vanhaan pahaan tapaan eli kynsinauhojen repimiseen ja sormenpäät olivat parissa viikossa hellinä jatkuvasta öljyämisestä ja rasvaamisesta huolimatta.
Ei auttanut muu kuin myöntää tappionsa ja laittaa raksut takaisin. Palasin itselleni rakkaimpaan malliin eli stilettoon enkä ole katunut hetkeäkään. Kynnet ovat pitkät mutta näiden kanssa on paljon helpompi tehdä asioita kuin täysin kynnettömänä. Kynsiähän ei toki saa käyttää työkaluina, mutta kyllä sitä tulee yllättävän monissa tilanteissa rapsutettua kynsillä vähän sieltä sun täältä. Luonnonkynteni ovat niin paperia, että kynnen vapaa pää kääntyy herkästi ympäri, mikä tuntuu about yhtä mukavalta kuin liidun vinguttaminen liitutauluun. Raksujen kanssa ei ole tätä ongelmaa ja kynsiä voi käyttää tavallaan pinsettien tapaan. Kaikista parhaassa käytössä stiletot ovat ehdottomasti silloin kun syötän banaania hampaattomalle kanillemme. Kynsi toimii sopivana ”lusikkana”, jolla saa kauhottua bania pieneen suuhun. Mitäpä sitä ei tekisi omien lapsukaistensa eteen.
Kynnet ovat siis tällä hetkellä taas pitkät, joten niissä riittää lääniä maalata vaikka minkämoisia kuvituksia. Ärsyttävintä luonnonkynsissä olikin juuri niiden pienuus. Koristeluiden tekeminen ei juurikaan inspiroinut, kun alaa oli se sentti kertaa sentti. Kunpa osaisin sanoin kuvailla miten ihanalta tuntuu lakata näin pitkiä kynsiä. Homma on paljon helpompaa kuin lyhyiden kynsien kanssa, koska sutimisliikkeen loppupää saa olla sellainen boheemin huolimaton ja suurpiirteinen. Saa oikein maalaamalla maalata eikä pipertää mikroskooppisen pienen alueen kanssa. Ja jostain syystä kaikki lakat näyttävät ainakin omaan silmään kivoilta näillä kynsillä. Onhan nämä vähän tällaiset swatch-tikut sormien päässä!   
Ihastuin pari päivää sitten Simply Nailogicalin tekemiin foliokynsiin ja päätin testata itsekin pitkästä aikaa kynsifoliota. Instan puolella voi käydä vilkaisemassa ensimmäisiä hopeisia holofoliokynsiä, jotka onnistuivat tosi hyvin. Halusin heti perään tehdä uuden foliokynnet, koska pöydällä pyöri muutama luiska Hypnotic Polishilta tilaajalahjana saatuja foliopaloja. Toinen oli holomagentainen ja toinen kuparin ruusukultainen. Magentan sävyinen folio oli täsmälleen samaa sävyä kuin Cupcake Polishin Berry Good Looking ja ruusukultainen puolestaan identtinen Cirque Colorsin Halcyonin kanssa. Lakkasin kynnet sekaisin näillä kahdella (kuvatodistusaineistoa löytyy taasen instan puolelta) ja seuraavana päivänä aloitin koristelupuuhat. Päädyin tällä kertaa epämääräiseen ja helppoon töpöttelyfoliointiin koko kynnen folioinnin asemesta. Sudin folioliimaa kynsille satunnaisiin kohtiin ja painelin molempia folioita kynsille sinne minne mieli teki. En halunnut peittää kauniita lakkoja kokonaan vaan ainoastaan korostaa lakkojen sävyjä folioilla.
Leimat näyttivät mukavilta hopeisilla foliokynsillä, joten päädyin niihin tälläkin kertaa. Valitsin Pet'la Platesin Nazcar-laatan, jolla on kauniita perulaisia geoglyfejä. Tein alle koko kynnen kaarevat viivaleimat Colour Aliken Supernovalla (vasen käsi) ja Marsilla (oikea käsi). Päälle leimasin mustalla CA:n leimauslakalla luolamaalausten kaltaisia geoglyfejä kuvio kerrallaan. Petlan laatat ovat maailmankaikkeuden parhaita leimauslaattoja mutta ne eivät toimi (ainakaan mun näpeissä) näillä uusilla vinkeillä kirkkailla leimasimilla. Leimasimen pitää olla tahmea ja MoYou Londonin suorakulmalöllö on aivan pettämätön näillä laatoilla. Olisin mielelläni napsinut yksittäisiä kuvioita kirkkaalla leimasimella mutta meni tämä näinkin paremman puutteessa. Kynsille päätyi hassuja apinahemmoja, vilkuttelevia isosilmiä ja jättimuurahaisia.

Päälle lakkasin kerroksen Konadin päällyslakkaa (ei suttaa mustia leimoja) ja toisen Seche Viteä. Koko kynnen folioinnissa pikakuivattaja on kirosana, koska se ruttaa ja sumentaa folion kimalluksen mutta näille kynsille efekti sopi paremmin kuin hyvin. Jotenkin näytti siltä kuin leimat ja folio olisivat sulautuneet toisiinsa ja muodostaneet uusia väriyhdistelmiä. Picture Polishin Revolution on paras (ja ainoa?) folioiden päälle oikeasti sopiva päällyslakka mutta sillä ei saa yhtä mieletöntä kiiltoa kynnen pintaan kuin Sechellä. Hopeisille holofoliokynsille levitin kaksi kerrosta Revolutionia eikä folion rakenne tai kirkkaus muuttunut lainkaan (käykää vaikka toteamassa tilanne instasta). Testasin muuten senkin, että näiden kahden Revolution-kerroksenkaan päälle ei voi levittää Secheä, vaan folio ruttaantuu ja suttaantuu (olisin voinut uskoa Simply Nailogicalin Christineä, mutta tulipahan testattua).
Jossain vaiheessa koristeluprosessia (joka oli taas täysin sattumanvarainen ja suunnittelematon) epäilin jo omaa mielenterveyttäni mutta lopputulos miellyttää ainakin omaa silmääni vallan kovasti. Jos luolamaalaajat (muinainen ammattinimike, kehkeh) olisivat olleet holoseksuaaleja, kaikki luolamaalaukset näyttäisivät tältä, just saying!

Oottekste viä siellä??? 39 comments:

 1. Kyllä me täällä ollaan ja ollaan odotettu tätä päivää! Tervetuloa takaisin. :) Kiva taas ihastella sun luomuksia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, terve taas sinnekin suuntaan :).

   Delete
 2. Ihanaa kun oot bäkkii ❤️❤️❤️ on ollut tosi kova ikävä!!! Upeat kynnet!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti :). Johan se oli aikakin ryhdistäytyä!

   Delete
 3. En ole insta-ihminen, joten ihanaa että palasit!

  ReplyDelete
 4. Nää kynnet kolahti. Upeat! Kiva päästä lukemaan sun juttuja taas. ☺

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti :). Mä kyllä jo vähän säälin teitä, jotka luette mun aivoituksia ;).

   Delete
 5. Nää kynnet kolahti. Upeat! Kiva päästä lukemaan sun juttuja taas. ☺

  ReplyDelete
 6. Toi pitkäkyntisyys on niin suoraan mun elämästäni :D Mulla kasvaa omat kynnet helposti ihan kiitettäviin mittoihin, mutta koska olen luvattoman laiska rasvaamaan ja öljyämään niitä, ne kauheen mielellään napsahtavat poikki. Ja sitten taas ollaan kädettömiä lyhyiden kynsien kanssa ja kynsimasiksessa kun kuka nyt jaksaa pieniä nysiä lakkailla? Kun ei sitä tilaakaan ole...
  Tervetuloa takaisin ^_^ Näitä postauksia onkin ollut ikävä :)
  Upea mani jälleen kerran :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Arlene :). Mua oikein otti päähän kun kynnet katkesi ja repeili, vaikka uin öljyssä ja rasvassa. Näillä kynsillä ei muuten kovin helposti tule kynsimasista, koska minkä tahansa lakan lakkaaminen kynsille on jo niin nautinnollinen kokemus. Vähän kuin seinää maalaisi ;). Sitten saattaa iskeä masis, jos kynsi napsahtaa poikki eikä löydy intoa fiksata sitä heti. Onneksi yhden kynnen korjaaminen ei vie kauaa aikaa. Kohta pitäisi tehdä huolto ja mä yritän vaan vitkutella, kun siihen menee koko viikonloppu. Onneksi en tee kuin itselleni kynsiä, huoltoon pitäisi varata aikaa sellaiset 48h ja hyvät hermot!

   Delete
 7. Ihanaa, että tulit takaisin! :) Nätit kynnet! :)

  ReplyDelete
 8. Jeee! Sie olet palannut takaisin bloggailemaan! ^.^
  Ja kynnet on jälleen vallan mielettömät, tykkään ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii Pantteri <3. Täällä ollaan taas teitä kiusaamassa. Kiitos :).

   Delete
 9. Oi, olipa kiva huomata että oot palannut blogin pariin!
  Kynnethän on taas juuri niin upeat mitä sulta on totuttu näkemään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tarja kauniista sanoista. Mikäs tässä on palailla, kun ihanat olette viellä siellä :).

   Delete
 10. Yay she's back! Uskaltaisikohan sitä käydä hypnoticilla kurkkimassa valikoimaa pitkästä aikaa... Ettei lähde mopo käsistä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis Hypnoticilla ei uskalla koskaan käydä, koska mopon olemassaolokin siinä unohtuu. Mun tyttöaivot jotenkin fiksuna ajattelee, että voin ihan hyvin tilata sieltä koko ajan pari-kolme lakkaa, kun ne saa kirjeenä 6€:n postareilla. Tai sitten ajattelen, että kannattaisikin tehdä isompi tilaus, kun sen saa sitten taas 6€:n postareilla! Eli käytännössä tilailen sieltä koko ajan jommalla kummalla verukkeella :D.

   Delete
 11. Kiva huomata, että sullakin saa taas lukea uusia juttuja :) vaikka instaa ahkerasti seuraankin, jotenkin blogin lukemisessa on ihan oma mielenkiintonsa, varsinkin kun sun kynsissä on yleensä vaihe jos toinenkin, joiden kautta päädyt aina upeaan lopputulokseen, joten mukava lukea mitä kaikkea sudit kynsille ja missä järjestyksessä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii! Se on aika jännittävää mullekin, koska en ikuna suunnittele mitään vaan länttään kynsille mitä sattuu. Jos alan yhtään suunnittelemaan niin metsään menee. Onneksi kuvat ei ehdi kauaa vanheta arkistossa niin muistankin vielä mitä kaikkea on tullut töpsöteltyä :D.

   Delete
 12. Tervetuloa takaisin. Mää kerkesinki jo kaipailla. :)

  ReplyDelete
 13. Wuhuu oot takas! Upee lakkaus (:

  ReplyDelete
 14. Ihanaa taas lukea sun juttuja, good to have you back! :3 <3

  ReplyDelete
 15. Täällä ollaan todellakin! Iiiiihanat kynnet jälleen, en mä vaan enää löydä sanoja kun nää on aina niin upeita. ♥ Äh, oispa mullakin pinta-alaa maalailla!
  Ihanaa kun oot bäk. ♥

  ReplyDelete
 16. Täällä ollaan oltu ja ootettu! ;) kiva kuulla että käpälä on kunnossa ja muutenkin voit kaiketi hyvin! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kunnossa ollaan käpälineen kaikkineen. Kiva taas päästä höpisemään pitkästä aikaa :).

   Delete
 17. Aina välillä olen tsekkaillut kuulumisiasi instasta, mutta ihanaa, että palasit takaisin blogin pariin! Ja kynnet on upeat, kuten sulle aina, joten kyllä kanin kelpaa niistä banaania mutustella! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle tuli jostain syystä päähän sellainen kuva, missä syön itse banaania kynsillä ;D. Ja nyt mulle tuli kauhee nälkä! Kiitos kaunis kehuista ja mielikuvasta :).

   Delete
 18. Oon mäkin täällä :) Alkoi tehdä mieli lakata Allurella kun näitä katseli. Tosi hienot ja ihanaa kun on pintaa mitä koristella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei sää siellä :). Munkin tekee mieli Allurea. Enpäs olekaan tainnut lakata sillä kuin kerran. Äkkiä korjattava tämä erhe! Kiitosta vaan <3.

   Delete
 19. Aah, ihanaa, oot takaisin! <3 Mulla on ollu niin ikävä sun juttuja! <3 Ps: Lakkaus on makee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä mä taas horisen <3. Kiitti :).

   Delete
 20. Mä näin nämä varmaan instan puolelle ja näissä on vaan sitä jotain, joka jäi pyörimään mun päähän! Ihan mielettömät kynnet! Kiva kun olen muuten tullut takaisin! =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mieti, että mä meinasin poistaa nää, kun oli homma karkaamassa käsistä enkä tykännyt yhtään! Sitten noin mustat mönkijäiset tuli ja pelasti tilanteen. Mäkin tykkään näistä ihan pimeenä. Kiitos Paula ja mukava olla taas hudeilla <3.

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)