Saturday, June 4, 2016

How Deep Is Your Million Dollar Holo?


Jihaaa! Uusia ihanuuksia FUNilta. Kuolasin näitä hologlitterlakkoja heti, kun kuvia alkoi valua instaan. Lakat on suunniteltu yhteistyössä hullunhauskan tubettajan (hitto miten mä vihaan tota sanaa) Simply Nailogicalin Christinen kanssa. Katsoisin Christinen videoita, vaikka ne koskisivat vessapaperirullia, koska tällä tytöllä on (kiro)sana hallussaan (tyyliin: ”We’re not all perfect… or Russian”). Kokoelma sisältää kolme lakkaa, joista kaikista löytyy sekä kirkaspohjainen hologlitterinen että holopigmenttinen versionsa, FUNille jo niin tuttuun tapaan.


Suorassa auringonvalossa


Itse ihastuin holopigmentittömiin versioihin, koska itse hologlitterien laatu ja kimallus tulevat niissä huomattavan paljon paremmin esiin. Sävyjen kanssa ei olla lähdetty kikkailemaan vaan saatavilla on sähkönsininen, fuksianpunainen ja musta hologlitterlakka kirkkaalla lakkapohjalla. Mutta se laatu! En oikeastaan ole edes tullut ajatelleeksi, että hologlitterlakkojen sävy rakentuu usein hopeisista hologlittereistä upotettuna värilliseen jellypohjaan. Christine oli etsinyt jo kauan (tuloksetta) mustaa hologlitterlakkaa, jossa itse glitterit olisivat värillisiä ja pohja kirkas. Ollapa niin onnellisessa asemassa, että saa tilaisuuden suunnitella juuri haluamansa lakan FUNin kaltaisen holojumalattaren kanssa. Puhumattakaan kuudesta lakasta!!!


Suorassa auringonvalossa


Tänään olisi kuitenkin ensimmäisenä esittelyssä lakka johon rakastuin ensiholotuksella. How Deep Is Your Holo? on sähkönsininen hologlitterlakka, joten luonnollisesti sen oli löydettävä tieni luokseni mahdollisimman pian. Ensin en aikonut hankkia muita kokoelman lakkoja, mutta kuin varkain nekin humpsahtivat ostoskoriin. Tiedossa on siis holotusta muutaman postauksen ajan, joten kaivakaa aurinkolasit esiin! Katsottuani Christinen videoita opin muutamia hyvin kikkoja glitterlakkoja varten. Glittereissä on kaksi asiaa, jotka saavat karttamaan pulloon tarttumista melko tehokkaasti. Ensiksikin, kirkaspohjaisen lakat saaminen kynnelle peittäväksi kerrokseksi vaatii niin monta lakkakerrosta, että kynnet muistuttavat parin pikakuivattajakerroksen jälkeen niitä oksettavia kuplakynsiä. Varsinkin terävissä stiletoissa kaikki ylimääräinen tuo kynsiin rumaa pyöreyttä.


Lightboksissa päivänvalolampun alla


Toiseksi, lakat ovat kyllä kauniita kynsillä mutta niiden poistaminen ilman tasohiomakonetta onkin sitten ihan toinen juttu. Nykyisin käytän Seche Vite pikakuivattajaa kynnellä aluslakkana ja yhdessä geelikynnen materiaalin kanssa se on täydellinen glitterien (ja kaikkien muiden lakkojen) peel off –lakka. En voi käyttää asetonipitoisia kynsilakanpoistoaineita raksuille, mutta Seche Viten muodostaa geelin ja lakan väliin kalvon, jonne saan työnnettyä metallisen kynsinauhatyöntimen (poistettuani ensin kynneltä pikakuivattajakerroksen asetonittomalla poistoaineella) ja lakka lähtee lastuina irti ilman muhitteluja. Testasin Seche Viteä luonnonkynsilleni ja peel off toimi omilla joustavilla paperikynsilläni liiankin hyvin. Keräilin manikyyriäni portaista ja keittiöstä ja kylppäristä päivän mittaan. Onneksi yhtään palasta ei päätynyt kanien/rottien/hamsun suihin!
Simply Nailogicalin videoiden pohjalta olen päätynyt käyttämään sientä glitterin levittämiseen kynnelle. Ensin yksi kerros siveltimellä ja sen päälle töpsöttelyä sienellä. Käytän kuivaa meikkisientä, joka imee kaiken lakkapohjan itseensä ja siirtää jokaisen kallisarvoisen glitterhippusen kynnelle yhdellä painalluksella. Tässä hommassa kannattaa käyttää joko kapeaa sienen palaa tai lateksisuojaa, koska glitterien irrottaminen kynsinauhoilta on syvältä ja poikittain. Töpöttelemällä glitterit saa juuri sinne minne ne peittävyyden kannalta tarvitaan ilman, että mukana tulee kahta desiä kirkasta lakkaa. Kun olen tyytyväinen kynsiin, lakkaan päälle vielä yhden kerroksen lakkaa siveltimellä, koska tässä vaiheessa kirkas lakka auttaa pinnan tasoittamisessa eikä muutamasta ylimääräisestä glitteristä ole koskaan ollut haittaakaan. Nyt kynnellä on siis vasta kaksi kerrosta lakkaa (plus ylimäärin ihanaa glitteriä) eikä kuplakynsistä ole tietoakaan.
Pinnan saaminen tasaiseksi vaatii kaksi paksuhkoa kerrosta pikakuivattajaa. Itse levitin ne näihin kynsiin vasta kynsien leimaamisen jälkeen mutta leimat voi levittää myös kahden pikakuivattajakerroksen väliin, kuten tein seuraavan postauksen kynsissä. Tällöin kynnen pinta on tasaisempi ja nihkeämpi vastaanottamaan leimaa, joten menetelmä kannattaa etenkin ohuiden kuvioiden kohdalla. Nimettömässä kimaltelee Million Dollar Dream (H), joka ei vaadi minkäänmoisia kikkailuja. Lakka peittää kahdella paksulla tai kolmella ohuella kerroksella ilman ongelmia. Ottakaa huomioon, että mulla on kynsissä kirkkaat tipit eli lakan peittävyysongelmat tulevat erittäin helposti esiin. Näihin kynsiin lakkasin kolme ohutta ja nopeasti kuivuvaa kerrosta yhdellä pikakuivattajakerroksella.
En halunnut peittää upeaa sähkönsinistä sävyä liikaa, joten leimasin Konadin m98-laatalta kuvioita kynnen tyveen. Nämähän ovat siis kokokynnen kuvioita mutta hupsistaheijaa, kun kynnet ovat himpan verran pidemmät kuin leima. Saan valita sopivat leimat aika tarkkaan, mutta esim. tämä kuvio toimii mainiosti, vaikkei peitäkään koko kynttä. Olin aikeissa käyttää Chinan kultaista Passionia leimauksiin mutta MDD:n rinnalla Passion oli aika pliisu ollakseen kultainen lakka. Onneksi keksin, että Colour Aliken Supernovan duochromesävy on juuri täydellisen keltaisen kultainen tähän lakkaukseen. Nimettömän kuvion leimasin China Glazen Scandalous Shenanigansilla. Kokonaisuus vaati vielä jotain maustetta, joten lisäsin neonpunaiset niitit jokaiseen kynteen.


Lakat tulevat upeissa hololaatikoissa, jotka oli ihan pakko säästää!


Tein muutaman testitikun kahdella eri tekniikalla käyttäen HDIYH-lakkaa. Peittävämmän tuloksen saa ehdottomasti mainitsemallani töpöttelytekniikalla (”sponge”). Kaksi kerrosta lakkaa siveltimellä levitettynä (ilman lisäglitteriä) riittää, mikäli alla on samansävyinen lineaarihololakka. Tämän hologlitterin kauneutta ei voi sanoin kuvailla. Sävy on oikea ja aito sininen ja outoa kyllä, täysin uniikki omassa laajassa sinisten valikoimassani. Yritin miettiä minkä sinisen hololakan lakkaisin tämän alle jos haluaisin testata kahden lakkakerroksen tekniikkaa, mutta en löytänyt sopivaa yksilöä. Onneksi on olemassa sienitekniikka!

Seuraavaksi ihastellaan sitten fuksianpunaista Holo Queeniä! Huomasin lakkoja poistaessani jännittävän detaljin. HDIYH:n glittereistä irtoaa poistovaiheessa väri ja kynnelle jää hopeisia hologlittereitä. Holo Queenistä puolestaan ei irtoa väri ja väittäisin, että nämä fuksianpunaiset hologlitterit ovat muutenkin laadukkaampia, koska niiden kimallus kynnellä oli sinistäkin kauniimpaa. Musta hololakka kolahtanee postiluukusta tänään, joten pian nähdään kuinka laadukasta tämän kaunottaren holokimallus on. FUNin lakkoja voi ostaa mm. suoraan Singaporesta FUNin sivuilta (10% ale koodilla SANDERS10), Hypnotic Polishilta  ja Pretty Polishilta (10% ale koodilla nailtastic) Alankomaista tai CesarsShopista Suomesta. 

Stay tuned! Muuttiko teille yhtään uutta FUNia?


11 comments:

 1. Uuuuuuh mitenkä on upea!! Minulla on juurikin nyt kynsillä kokoelman Black Holo Witch holoversiona. Tykkään tykkään <3 lakkasin mustan päälle joka oli parempi idea. Ajan saatossa on oppinut F.U.N.ien kanssa että nämä läpikuultavat kandee laittaa toisen päälle ennemmin kuin kerrostaa. Näyttää paremmalta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin vähän mietin josko laittaisin tuon mustan toisen lakan päälle. Saattaa olla, että testaan toiseen käteen toisella tavalla ja toiseen toisella :). Nää hologlitterit on kyllä niin upeita <3.

   Delete
 2. Todella kaunis tää sähäkkä sininen <3 Ei kyllä pers kestä ostella - koluan vanhoja varastoja suosiolla mutta pitää myöntää että hulppean kauniita nää vaan on!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en edes huomaa kun kortti vingahtaa silloin kun kyseessä on sininen lakka :). Tai holo... tai glitter!

   Delete
 3. Huoh... mä kun vielä ajattelin, että mä en tartte tätä sinistä glitteriä... kiitti vaan, nyt se on sitten must have -hankintalistalla. -__-
  Ps. JUMALAISET kynnet taas, en kestäääää! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii! Kyllä tämän tarvii jokainen :). Kiitos Katri <3.

   Delete
 4. Nää on ihanat kynnet! Ja nää kaikki tän kokoelman lakat on ihan super kauniita. Tykkään kyl kans ennemmän näistä ei (H) versioista. Cristine on kans ihan paras!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Camilla :). Näistä kyllä näkee, että suunnittelijalla on ollut homma hallussa!

   Delete
 5. Oih, onpa sähäkän sininen lakka tää, upea! ♥
  Pitää todellakin laittaa arskat päähän :D Mie en ole hommannut juurikaan näitä F.U.N:in lakkoja, miun budjetti ei yksinkertaisesti riitä näihin :D Mutta mukava näitä on ihailla eri blogeissa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näitä on kyllä erityisen ihana ihastella blogeissa ja instassa. Mä voisin katsella lakkakuvia päivät pitkät... ai mut niinhän mä teenkin :D.

   Delete
 6. Oi oi oi ♥ mä tilasin tämän ja sen mustan molemmat extrahololla :D

  ReplyDelete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)